Wil je jonge (hulp)trainers opleiden tot Aspirant-Initiator in de club? Dat kan!

  ‐  Donderdag 30 mei 2019   ‐   Tweet

#vtsgym

Als club kan je zelf een officiële opleiding Aspirant-Initiator Algemene Gymnastiek of Rope Skipping organiseren in de eigen club. Deze opleiding kan gevolgd worden door elke (hulp)trainer die minimum 15 jaar wordt in het kalenderjaar van de organisatie.

Als club kan je een aanvraag indienen om bij jou in de zaal een opleiding Aspirant-Initiator Gymnastiek of Rope Skipping te organiseren.

Deze aanvraag dient minimum 2 maanden op voorhand ingediend te worden en zowel data, uren, locatie, contactpersoon als docent te bevatten.

De cursus wordt als één geheel van 16u georganiseerd. De lesgever kan enkel een erkende docent zijn. Je kan iemand uit je eigen of naburige club voordragen ter erkenning, of één van de reeds erkende docenten contacteren om bij jou in de club de opleiding te komen geven. Gymfed zorgt op haar beurt voor de administratieve opvolging van de inschrijvingen, het cursusmateriaal, het informeren en vergoeden van de docent en het contact met de Vlaamse Trainersschool.

Deelnemers leren tijdens deze opleiding de eerste kneepjes van het vak zowel op didactisch als methodisch vlak als hulptrainer. Na een positieve permanente evaluatie doorheen de cursus, ontvangen ze het officiële attest van Aspirant-Initiator van de Vlaamse Trainersschool. Dit is een ideale voorbereiding om later ook de opleiding tot Initiator te volgen!

Vanaf het seizoen 2019 – 2020 is de inschrijvingsprijs voor beide opleidingen gelijk gesteld op 60 euro per deelnemer.

Alle nodige informatie voor het aanvragen en organiseren van de opleiding Aspirant-Initiator en de erkenning van docenten vind je hiernaast in de linker kolom.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen