Xiao Ruoteng Wereldkampioen Artistieke Gymnastiek bij de mannen

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 6 okt 2017   ‐   Tweet

#MTL2017GYM

GOUD en ZILVER gaat naar China, het BRONS is voor Japan. (Foto: Mathias Hikketik)
GOUD en ZILVER gaat naar China, het BRONS is voor Japan. (Foto: Mathias Hikketik)

Een nieuw tijdperk is aangebroken.

Op donderdag 5 oktober maakt het Olympisch Stadium in Montréal plaats voor de AA-finale van de mannen!

Maxime Gentges (FfG) kon zich tijdens de kwalificaties met zijn 29ste plaats jammer genoeg niet plaatsen voor de allroundfinale. De 24 beste gymnasten (max. 2 per land) nemen het vandaag tegen elkaar op in de allroundfinale.

De 6-voudig Allround Wereldkampioen Kohei Uchimura (JPN) kwetste zich tijdens de kwalificaties aan sprong. De titelfavoriet moest zich hierdoor noodgedwongen terugtrekken uit de competitie. Vele andere gymanten zagen hun kans om de titel te grijpen!

De Arena zit goed gevuld wanneer de jongens hun wedstrijd aanvangen. Na de eerste rotatie neemt Shirai Kenzo (JPN) met zijn monsterscore van 15.733 punten aan grond de leiding. Maar het zijn al snel de Russen Nagornyy Nikita & Belyavskiy David die de leiding overnemen. De top 5 wisselt voortdurend en blijft dan ook spannend tot de laatste rotatie! Belyavskiy David valt op zijn laatste toestel, rek, en ziet de titel aan zijn neus voorbij gaan.

Het is uiteindelijk Xiao Ruoteng (CHN) die met 86.933 punten de allroundcompetitie wint en de gouden medaille in ontvangst mag nemen. Ook het zilver is voor China, Lin Chaopan haalt 86.448 punten. Het brons gaat naar de Japanner Shirai Kenzo met 86.431 punten.

De vice-wereldkampioen allround van Glasgow (2015), Manrique Larduet (CUB) verzamelt 86.031 punten en behaalt hiermee de 5de plaats. De Olympische Vice-kampioen Allround van 2016, Oleg Verniaiev (UKR), maakt enkele zeer cruciale fouten en moet genoegen nemen met een 8ste plaats.

Morgen, 6 oktober staat de AA-finale van de meisjes op de planning van 18.50 - 21.00 uur (00.50 - 3.00 uur Belgische tijd - 7 oktober). Supporters op post voor Nina Derwael en Rune Hermans!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen