WK Glasgow: 2de kwalificatiedag Turnen Heren!

Lynn Langeraert   ‐  Maandag 26 okt 2015   ‐   Tweet

#DelhaizeTOPteam

26.10.2015 - Deze morgen startte de tweede kwalificatiedag voor de heren op het WK Turnen in Glasgow. We zien vandaag nog enkele toplanden waaronder USA, UKR & ROU! Het blijft dus spannend afwachten tot vanavond vooraleer we het eindklassement kennen!

Subdivisie 8 met Italië en Roemenië

In de achtste en laatste subdivisie van de kwalificaties is het spannend afwachten wat het Roemeense en Italiaanse team zou doen. De Italianen maakten een slechte start aan vloer en slaagden er niet meer in hun totaalscore op te krikken. Het Roemeense team daarintegen baande zijn weg naar de 14de plaats en wisten vooral aan sprong en rek hoge punten te scoren.

Dit betekent het einde van de Olympische droom voor het Delhaize TOP-team heren. Al mogen de jongens best trots zijn op hun prestatie! Het team verzamelde 336.192 punten, terwijl ze in Nanning nog 334.385 ptn scoorden. Ze hebben de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt en zetten de beste prestaties ooit in de geschiedenis van het Belgische herenturnen neer! Bovendien is de jonge Senior Florian Landuyt 1ste reserve in de Allround Finale! Een dikke proficiat aan het voltallige team! België is trots op jullie!

Subdivisie 7 met Nederland en USA.
Nederland startte aan de vloer en zette mooie oefeningen neer. Paard met bogen daarentegen ging iets minder vlot (DelhaizeTOPteam scoorde meer dan 1 punt meer aan dit toestel). Aan de ringen hadden onze Noorderburen wat moeite om de stabiliteit te bewaren, maar dat wist toestelspecialist Yuri Van Gelder (15.533 ptn) ruim goed te maken... Na de derde rotatie stond België nog voorop, maar de voorsprong werd steeds kleiner en uiteindelijk werden we voorbijgestoken aan sprong. Ondanks een mindere prestatie van Epke aan rek (14.300 ptn/ D-score 7.2!) geven we jullie toch graag zijn oefening mee. Het team wist wel naar de 11de plaats op te klimmen en verzekerde zo hun deelname aan het testevent.

Ondertussen turnden de Amerikaanse heren rustig de puntjes bij elkaar, maar hier en daar zagen we toch wat slordigheden en zelfs enkele vallen o.a. aan brug en rek ... Met 350.332 strandden ze op de vijfde plaats. Ook Wit-Rusland kroop ons stilletjes voorbij en met net iets meer dan een punt nemen ze een voorlopige 15de plaats voor hun rekening.

Ons herenteam staat momenteel 16de, SPANNEND afwachten of we deze plaats blijven behouden! #fingerscrossed!

Subdivisie 6 met Canada en Spanje
Canada en Spanje waren sterker dan gehoopt. We moeten beide landen helaas voorlaten en staan nu op een voorlopige 13de plaats. Mexico turnde slechts 324.600 ptn bij elkaar en sluit momenteel het rijtje af op de 18de plaats. MAAR... Alles is nog mogelijk!

Subdivisie 5 met Frankrijk en Oekraïne
15 landen stonden er ondertussen al op de wedstrijdvloer. In deze 5de subdivisie moesten we, zoals te verwachten, Frankrijk (344.856 ptn) en Oekraïne (341.817 ptn) voor ons laten. Hierdoor staat België nu op 11de plaats. Het blijft spannend - doch haalbaar - dat onze Jongens het Delhaize TOP-team meisjes mag vergezellen naar het Testevent!

We houden jullie op de hoogte!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen