WK Toestelturnen: Allroundfinale Lisa Vaelen & Maellyse Brassart

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 3 november 2022   ‐   Tweet

#wgc2022

Donderdag 3 november, de start van de allroundfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komen samen met de 24 beste turnsters opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.

Tijdens de kwalificaties wist Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) zich in de top 24 van het klassement, 2 per land, te turnen. Met haar totaalscore van 52,432 punten plaatste ze zich als 18de (gekuiste lijst) voor de finale. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), die met een totaalscore van 50,699 punten eerste reserve werd, kwam gezien de blessure van de Braziliaanse Flavia Saraiva toch in actie in de finale. Onze meisjes turnen een sterke wedstrijd en worden respectievelijk 11de en 15de in hun WK-finale.

1. ANDRADE Rebeca (BRA) - 56,899 punten

2. JONES Shilese (USA) - 55,399 punten

3. GADIROVA Jessica (GBR) - 55,199 punten

    Wat is een allroundfinale?

    Tijdens de allroundfinale zien we de 24 beste gymnasten, verdeeld over 4 groepen volgens het klassement van de kwalificaties, opnieuw in actie. Zij werken in de finale alle toestellen af: de sprong, de brug, de balk en de vloer. Tijdens het afgelopen EK werd Lisa 5de allround, hier in Liverpool turnt ze haar eerst WK-allroundfinale. 

    Verslag wedstrijd

    Lisa Vaelen start net zoals in de kwalificaties haar wedstrijd aan balk. Maellyse Brassart zien we als eerste toestel in actie aan brug. Lisa komt helaas ten val en moet tevreden zijn met 11,333 punten. Voor Maellyse gaat het wel goed aan de damesbrug, met een knappe afsprong en totaalscore van 13,766 punten is ze haar wedstrijd goed gestart. 

    Als tweede toestel komt Lisa Vaelen in actie aan grond. Hier laat ze enkele knappe gymnastische series zien in een opzwepende oefening, goed voor 13,366 punten. Maellyse Brassart komt in actie aan balk, ook voor haar loopt het helaas mis op dit toestel, 11,733 punten. Halfweg de wedstrijd zien we Maellyse terug op plaats 15 met 25,499 punten. Lisa op plaats 19 met een totaalscore van 24,699 punten.

    Als derde toestel trekken we naar sprong en grond. Lisa Vaelen toont wat ze waard is en met een score van 14,200 punten klimt ze enkele plaatsen in de allroundranking. Zaterdag zien we haar opnieuw in actie tijdens de finale aan dit toestel. Maellyse laat op haar beurt haar klasse aan de grond zien, ook voor haar gaat het goed, een score van 13,133 punten aan dit toestel.

    Op naar het laatste toestel, damesbrug voor Lisa en sprong voor Maellyse. Lisa Vaelen turnt sterk aan dit toestel, 13,800 punten, en met een totaalscore van 52,699 punten eindigt ze haar eerst WK-finale met een knappe 11de plaats. Maellyse Brassart sluit haar allroundfinale in Liverpool af met een knappe sprong, goed voor 13,266 punten en 15de plaats. Knap werk team!

    Morgen, vrijdag 4 november, staat de allroundfinale bij de jongens op het programma. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) komt hier in actie voor Team BELGYM. Zaterdag 5 november is het uitkijken naar Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) tijdens de toestelfinales sprong en damesbrug.

    Verdere programma

    Finales

    • Vrijdag 4.11: 19u00 - 22u08: allroundfinale jongens - Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas)
    • Zaterdag 5.11: 14u30 - 19u06: toestelfinales - Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt vzw): Damesbrug - Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen): Sprong
    • Zondag 6.11: 14u30 - 19u08: toestelfinales (geen BEL)

    * Uren Belgische tijd

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen