WK TRA-TU: Belgische selectie bekend!

  ‐  Woensdag 21 okt 2015   ‐   Tweet

#wkodense

Met nog iets meer dan een maand te gaan, heeft de Koninklijke Belgische Turnbond de selectie voor het Wereldkampioenschap Trampoline en Tumbling in Odense (DEN) bekend gemaakt.

Eind november zullen 6 Belgische springers onze kleuren verdedigen op het Wereldkampioenschap in Denemarken.

In de discipline Tumbling wist Tachina Peeters (Gymplus) als enige de gevraagde selectienorm te springen. Zij zal dus haar mannetje/vrouwtje moeten staan op de tumblingbaan.

Voor het eerst zal er in de discipline Trampoline een volledige senioresteam deelnemen. Deze eer is weggelegd voor Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Loïc Lenoir (WIK Oostende), Ben Van Overberghe (Sportac Deinze) en Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen). In het synchroonspringen zien we twee paren terug Joris en Simon enerzijds en Ben en Michael Goosens (Rust Roest Brugge) anderzijds.

Wie hun tegenstanders zijn, weten we ten laatste begin november, als alle landen hun selectie dienen door te geven aan de internationale federatie.

Over het Wereldkampioenschap 2015:
- Meer dan 500 gymnasten uit 43 landen (op basis van definitieve inschrijvingen)
- Eerste selectiemoment voor Olympische Spelen Trampoline 2016
- Enige selectiemoment voor World Games Trampoline synchroon, DMT en Tumbling 2017


In voorbereiding op hun deelname aan het Wereldkampioenschap nemen deze gymnasten op 30 en 31 oktober deel aan de World Cup in Loulé (POR).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen