WK Turnen 2015: hoopvolle teamprestatie van Delhaize TOP-team jongens

Inge Doens   ‐  Zondag 25 okt 2015   ‐   Tweet

#DelhaizeTOPteamMet de steun van


Agiva.png

Deze avond turnden de Belgische jongens op het WK in Glasgow hun kwalificatiewedstrijd. Zoals bij de meisjes was het voor hen ook de ambitie om zich te plaatsen bij de Top-16 en zo op het Testevent mee te dingen naar de laatste tickets voor de Olympische Spelen. Ze haalden een score van 336.192 punten. Het is nog tot morgenavond afwachten of dit voldoende is voor de Top-16.

Het team was samengesteld uit: Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Siemon Volkaert (GymMAX vzw), Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport) kwam als reservegymnast niet in actie.

We zagen een sterk gemotiveerd mannenteam dat zich niet liet van de wijs brengen door de mee turnende toplanden Japan en China. Florian Landuyt turnde een parcours zonder grote fouten en kan met 85.198 punten de hoogste Belgische allround score achter zijn naam schrijven. Hij maakt hiermee ook kans op een allroundfinale. De Waalse turner Maxime Gentges turnde een mooi parcours, aan de rekstok maakte hij echter een val bij de afsprong wat zich laat voelen in zijn totaalscore (82.798 punten). Siemon Volkaert turnde aan vloer, paard en sprong en kon op de drie toestellen een score boven de 14.000 aan het teamresultaat toevoegen. Bram Louwije kon vier van de zes punten laten meetellen voor het teamresultaat en haalde met 14.300 punten de hoogste Belgische score op het paard met bogen. Jonathan Vrolix kan zijn oefeningen aan ringen, brug en rek zonder grote fouten turnen. Olympiër Jimmy Verbaeys scoorde met 80.764 punten wat onder de verwachtingen, hij ging van het toestel op paard en ook aan de rekstok liep het even mis, de scores van 14.866 aan de brug en 14.166 aan sprong daarentegen waren zeker en vast een mooie bijdrage aan het teamresultaat.
Met een score van 336.192 punten is het afwachten wat de andere landen doen. Het resultaat is morgenavond (rond 23.00 uur) bekend.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen