WK Turnen: 2x TOP 20 voor Belgische gymnasten in de Allround Finale!

Lynn Langeraert   ‐  Woensdag 28 oktober 2015   ‐   Tweet

#Glasgow2015

Biles schrijft geschiedenis!

De komende dagen staan de finales op het programma hier in Glasgow. Eerst waren er de teamfinales, waar de mannen en vrouwen van de 8 beste landen streden om de wereldtitel. Gisteren zagen we in de Allround Finale, onze eigen Rune Hermans & Lisa Verschueren aan het werk en vandaag komt 1ste reserve Florian Landuyt uit in de AA-finale bij de mannen, na forfait van Fabian Hambüchen. De laatste twee dagen staan de toestelfinales op het programma!

Bovendien is er goed nieuws voor alle turnfans! De wedstrijd is L.I.V..E. te volgen via de liveticker op de Gymfed-app, maar ook op NOS of BBC (tv)!

All Around Finale vrouwen: 2x top 20 voor Belgische gymnasten - Biles schrijft geschiedenis!
20.10.20.15 de TOP - 24 bij de vrouwen verzamelde vandaag opnieuw in de SSE Hydro Arena voor de Allround Finale! Hierbij behoorden ook niemand minder dan onze eigen Lisa Verschueren en Rune Hermans!

De meisjes turnden zichzelf beiden naar de top twintig, met een 17de plaats voor Lisa (55.299 ptn) en de 19de plaats voor Rune (54.965). Ze turnden naar eigen zeggen een heel stabiele wedstrijd, die iets minder "stressy" was dan de kwalificaties. "Enkel Rune haar sprong was niet haar beste routine", voegde trainer Yves Kieffer hier nog aan toe, "maar er is zeker nog ruimte om te groeien de komende zes maanden en in Rio zullen we er staan!"

Zowel trainer als gymnasten zijn heel tevreden over hun wedstrijd! Zowel voor Rune als Lisa was het de eerste maal dat ze mochten aantreden in de AA-finale op een WK en het smaakt naar meer! Hieronder de reacties van de gymnasten:

RUNE: "Morgen keren we terug naar België en deze prestatie heeft een enorme boost gegeven om terug aan het trainen te slaan. Het was wel anders, nu de rest van het team er niet meer was, maar gelukkig hadden we elkaar".

LISA: "De sfeer hier is anders dan op vorige grote wedstrijden of WK'S, er is véél meer ambiance en dat is wel fijn. Het was ook leuk dat mijn ouders er konden bij zijn, en we willen ook graag de supporters bedanken voor jullie talrijke aanwezigheid bij de kwalificaties! We hebben jullie zeker en vast gehoord!"

Bovendien werd er ook vandaag geschiedenis geschreven! Topfavoriete Simone Biles mag voor de derde maal op rij de Allround titel achter haar naam schrijven! Ondanks een fameuze onstabiliteit aan balk, verzamelde ze 60.399 punten en bewees ze nog maar eens de beste gymnaste ter wereld te zijn! Landgenote en regerend Olympisch kampioene Gabrielle Douglas, maakte in Glasgow haar comeback in de internationale titelcompetitie, eindigde op de tweede plaats met 59.316 ptn!

De Roemeense Larisa Iordache turnde met het team een teleurstellende wedstrijd, maar individueel kon ze best wel haar mannetje staan. Al was het best spannend tot in de laatste rotatie wie de laatste podiumplek aan haar palmares mocht toevoegen. De Chinese Shang leek drie rotaties lang het brons mee naar huis te nemen, maar dat was buiten de brugoefening van Larissa gerekend! Aan het laatste toestel turnde ze de nodige punten nog bij elkaar en met een totaalscore van 59,107 punten baant ze zich een weg naar het podium!


Top 8 resultaten AA-Finale vrouwen:


Teamfinale mannen: Japan wint na spannende finale!
28.10.2015 was het de beurt aan de mannen van JPN, CHN, USA, SUI, GBR, RUS, BRA, en KOR om hun land te verdedigen in de teamfinale.

WERELDKAMPIOEN Japan nam vanaf de eerste rotatie de leiding van de competitie. Het was tot aan de laatste seconde een spannende wedstrijd, want aan rekstok (het laatste toestel voor de Japanners) leek het toch wel even mis te gaan. Zowel Tanaka als Uchimura gingen van het toestel en lieten daardoor kostbare punten liggen.

Het Britse team kon hierdoor (samen met het thuispubliek) enkele minuten hopen op de overwinning, maar de Japanners waren alsnog te sterk! Het thuisfront liet het alvast niet aan het hart komen en met een staande ovatie namen ze de ZILVEREN medaille in ontvangst.

Het Chinese team, dat vorig jaar wereldkampioen werd in eigen land, begon zwak aan de wedstrijd en maakte toch wel enkele fouten aan de vloer en het paard, die ze later niet meer konden inhalen. De Chinezen moeten zich dus tevreden stellen met de BRONS.

Ook Rusland en USA waren lange tijd in de running voor de laatste podiumplaats, maar kleine foutjes en slordigheden deden beide landen de das om. Het is voor de eerste keer in 5 jaar tijd dat China van de troon wordt gestoten!


Overzicht resultaten teamfinale MANNENTeamfinale vrouwen: USA did it again!

27.10.2015 stond voor de vrouwen de teamfinale op het programma. Amerika, China en Groot-Brittannië morgen respectievelijk de gouden, zilveren en bronzen medaille mee naar huis nemen!

Bij de vrouwen wisten USA, CHN, JPN, GBR, RUS, NED, ITA & CAN zich te plaatsen bij de beste 8 landen. Bovendien zijn het ook deze landen die een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen wisten te veroveren!

Na de eerste twee rotaties zag het er naar uit dat het podium er exact hetzelfde zou uitzien als de Wereldkampioenschappen van Nanning 2014, maar gebeurde het onverwachte. In de derde rotatie verloor het Russische team, na drie vallen aan balk, toch een aantal punten, waardoor China op de tweede plaats kwam te staan. Het was spannend afwachten wat de Britse meisjes aan sprong zouden verwezenlijken, maar een podiumplaats lag binnen handbereik!

en ... JA HOOR ... Het publiek ging uit zijn dak nadat Elissa Downie haar sprong tot een goed einde bracht. Met een puntentotaal van 172.380 ptn veroveren de Britse meisjes een BRONZEN medaille voor de ogen van het thuispubliek! De eerste medaille ooit in de teamfinale voor Groot-Brittanië!

China (176.164 ptn) moet net zoals vorig jaar het onklopbare team van USA voor zich laten gaan. Het Amerikaanse team, met als aanvoerster de 2-voudig wereldkampioene Simone Biles verzamelt 181.338 punten en mag voor de 3de maal op rij de overwinning op haar palmares schrijven!


Overzicht resultaten teamfinale VROUWENProficiat aan alle gymnasten, morgen zijn we er weer met de AA-finale!

Uitzendschema WK Turnen:

NOS (Nederland)
27/10: landenfinale dames (19.45-22.15)
28/10: landenfinale heren (19.00-22.10)
29/10: meerkampfinale dames (19.50-22.15)
30/10: meerkampfinale heren (19.15 -22.20)
31/10: toestelfinales (14.30-18.00)
01/11: toestelfinales (14.30-18.03)

BBC:
27/10: 19.00 - 21.00 uur BBC 2
28/10: 19.00 - 21.00 uur BBC 2
29/10: 19.00 - 21.00 uur BBC 2
30/10: 19.00 - 21.00 uur BBC 2
31/10: 13.30 - 16.30 uur BBC 1
01/11: 13.30 - 16.45 uur BBC 2

LET OP: Voor België + 1 uur!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen