WK Turnen: selectie Delhaize TOP-team bekend!

Inge Doens   ‐  Vrijdag 16 oktober 2015   ‐   Tweet

#delhaizeTOPteamDe selectie voor deelname aan het Wereldkampioenschap Turnen werd vandaag door de Koninklijke Belgische Turnbond bevestigd. Het Belgische meisjes- en jongensteam gaat naar Glasgow met als inzet een plaats behalen bij de 16 beste landenteams en zo alle kansen behouden op een ticket voor de Olympische Spelen.

Meisjesteam vol ervaring en vertrouwen naar het WK!
Headcoach Yves Kieffer kan voor zijn meisjesteam rekenen op een pak ervaring. Kapitein Gaelle Mys (OTV Nazareth) is aan haar 6de WK-deelname toe en ze wist zich tweemaal op rij individueel te plaatsen voor de Spelen (2008 en 2012). Een selectie als team zou voor Gaelle en ons land een unicum zijn. Laura Waem (3 WK-deelnames) en Lisa Verschueren (4 deelnames) van gymclub Sportiva Sint-Gillis-Waas kunnen ook op hun WK-ervaring terugvallen. Laura haalde in Antwerpen (2013) en in Nanning (2014) de allroundfinale. Voor de 21-jarige Julie Croket (GymMAX) was de selectie op zich al geen gemakkelijke klus. Julie had af te rekenen met opeenvolgende blessures maar werkte hard en vastberaden om haar selectie af te dwingen. En dat is haar gelukt!
De 16-jarigen Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Rune Hermans (Gym Haacht) zijn de jongste gymnasten in het gezelschap en nemen voor het eerste deel aan een WK. Cindy kon in 2015 de titel van Belgisch kampioene achter haar naam schrijven, Rune verraste op de FIT-Challenge door de hoogste Belgische allroundscore te halen.
Het Belgische team gaat dus naar Glasgow met een groep turnsters die aan elkaar gewaagd zijn en samen voor een mooi resultaat kunnen zorgen. Als reservegymnast is Dorien Motten (Turnkring Bilzen) aangeduid.

Alle hoop op allroundturners!
Bij de mannen kiezen coachen Gerard Speerstra en Koen Van Damme in hoofdzaak voor de turners die een allroundparcours (6 toestellen) kunnen afleggen en zo de hoogst mogelijke totaalscore kunnen verzamelen. Het ziet er naar uit dat de concurrentie voor de top-16 groot zal zijn en voor het Delhaize TOP-team elke tiende van een punt het verschil kan maken.
Het WK-team bestaat uit olympiër Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Florian Landuyt (Sportac Deinze), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge) en Maxime Gentges (Gymclub Malmedy). Siemon Volkaert (GymMAX vzw) zal aan drie toestellen opgesteld worden: vloer, paard en sprong. Donna-Donny Truyens (Blauwput Omnisport) werd als reservegymnast voor paard met bogen aangeduid.

Ter herinnering:

  • Op het WK 2014 eindigde het meisjesteam met ook Gaelle, Julie, Lisa, Laura op een historische 11de plaats. Wie zich in Glasgow plaatst bij de eerste 8 landen plaatst zich rechtstreeks tot de finale. De landen 9 tot 16 mogen in april op het Testevent in Rio nog strijden voor de laatste 4 tickets.
  • Het mannenteam eindigde op het WK 2014 op een 19de plaats. Jimmy, Bram, Siemon en Maxime maakten toen ook al deel uit van het team.
  • In Glasgow nemen de 24 beste landenteams van het WK 2014 in Nanning deel. Voor de meisjes haalden 14 landen niet de selectie, bij de mannen vielen er 24 mannenteams uit.
  • Op het WK in Glasgow wordt er geturnd volgens het principe 6-5-4 (6 gymnasten in een team, 5 gymnasten turnen per toestel, de 4 beste resultaten worden in aanmerking genomen voor de eindscore).

Het Belgische team vertrekt zaterdagvoormiddag naar Glasgow, we wensen hen alle succes toe!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen