Uchimura pakt wereldtitel voor de ZESDE maal op rij! - Florian moet wedstrijd vroegtijdig verlaten

Lynn Langeraert   ‐  Vrijdag 30 okt 2015   ‐   Tweet

#Glasgow2015

Foto: Mathias Hikketik (Into Gymnastics)
Foto: Mathias Hikketik (Into Gymnastics)


Met de steun van


Agiva.png

Een bewogen finale nadat Florian Landuyt, de enige gymnast die onze nationale driekleur zou verdedigen in de AA-finale, de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten na blessure aan grond.

Koning Kohei Uchimura (JPN) deed het echter wél opnieuw en wordt voor de ZESDE keer op rij gekroond tot wereldkampioen!

Nochtans turnde hij in de laatste rotatie een foutje aan rek, maar als een echte heerser was hij ook deze keer te sterk voor de concurrentie. De Cubaan Larduet mag voor de eerste maal een zilveren medaille in ontvangst nemen voor zijn land. Hij turnde een sterke finale met uitschieters aan ringen (15,233), brug (15,733), en rekstok (15,333).

Deng Shudi (CHN), turnde eveneens een stabiele wedstrijd sloot het podium af met 90.099 punten.

Voor Florian (Sportac Deinze) zat de finale er helaas vroeger op dan gehoopt. De jonge senior, sloot de kwalificaties af als 25ste en was dus 1ste reserve voor de Allround Finale. Vanmorgen kregen we te horen dat Fabian Hambüchen (GER) zich terugtrok uit de AA-Finale. De Duitser voelde zich niet 100% en wou zijn krachten sparen voor de rekfinale van overmorgen.

De gymgoden leken Florian goed gezind en hij begon enthousiast aan zijn eerste WK- finale! Maar dan liep het mis... Bij de tweede routine aan vloer (3de rotatie) liep Florian een blessure op aan de enkel/voet, waardoor hij de finale niet kon uit turnen. Meer nieuws hierover volgt binnenkort.

Wil je jouw steun betuigen aan Florian? Like dan het bericht op onze Facebookpagina en hoop samen met ons op een spoedig herstel!


Resultaten AA-Finale Mannen:

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen