Brons in toestelfinale rek | World Challenge Cup Varna 2024

Melanie Verstockt   ‐  Zondag 26 mei 2024   ‐   Tweet

Van 23 tot 26 mei gaat de World Challenge Cup door in Varna, Bulgarije. Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy) keert huiswaarts met een bronzen medaille aan rek. 

Wouter Marx (Olympia Houthalen), Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen vzw), Giel Vandeberg (Gymflex vzw), Kilan Van der Aa (Gymflex vzw) en Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) reizen af naar Varna, Bulgarije, om er deel te nemen aan de World Challenge Cup. Ze nemen het op tegen gymnasten uit 23 landen. 

De competitie bestaat uit de kwalificaties per toestel en de toestelfinales. Tijdens de kwalificaties mag elk land twee gymnasten afvaardigen per toestel. Na selectie zullen de acht beste gymnasten per toestel nogmaals in actie komen tijdens de toestelfinales. 

Finales

Toestelfinales dag 2

Vandaag was het de beurt aan Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy - FfG). Victor turnt een knappe oefening aan rek en wordt, met een score van 13.333 punten, derde. 

 1. ALEKSANDROV Yordan (BUL) - 13.700 punten
 2. TANG Chia-Hung (TPE) - 13.366 punten 
 3. MARTINEZ Victor (BEL) -  13.333 punten

Bekijk hier de oefening

Op de planning voor Victor staat ook de herenbrugfinale, maar wegens een blessure aan zijn vinger moet hij zich helaas terugtrekken uit de competitie. 

Toestelfinales dag 1

Vandaag zien we zowel Kilan Van der Aa (Gymflex vzw) als Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen vzw) in actie in de finale aan paard met bogen en ringen, respectievelijk. Beide heren turnen een mooie wedstrijd in een sterk deelnemersveld. 

Kilan start met een hogere D-waarde aan de finale aan paard met bogen en weet hoger te scoren dan in de kwalificaties. Met 13,866 punten haalt hij de 5de plek.

 1. KURBANOV Nariman (KAZ) - 15,433 punten
 2. KAMILJANOV Ravshan (UZB) - 14,633 punten
 3. ZUGEC Mateo (HRV) - 14,300 punten

Liam weet in de finale aan ringen zijn score van de kwalificaties te evenaren en wordt eveneens 5de met 13,800 punten. 

 1. AVETISYAN Arthur (ARM) - 14,500 punten
 2. TEMIRKHONOV Akhrorkhon (UZB) - 14,166 punten
 3. VERNIAIEV Oleg (UKR) - 14,066 punten

Bekijk hier de oefeningen

Kwalificaties

Kwalificaties dag 2

Op dag twee van de kwalificaties komen er nog eens twee toestelfinales bij voor de heren. Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) weet zich voor de Herenbrug, met een score van 14.200 punten, als 4de te selecteren voor de toestelfinale op zondag. Daarnaast weet hij zich ook aan Rek, met een score van 13.350 punten, te selecteren voor de toestelfinale. Kilan Van der Aa (Gymflex vzw) wordt, met een score van 13.000 punten, 12de aan Rek. Hij bracht een mooie oefening met vier vluchtelementen, maar bij de afspring verliep het niet zoals gehoopt.   

Kwalificaties dag 1

Vandaag kwamen de heren voor een eerste keer in actie tijdens de kwalificaties aan grond, ringen en paard met bogen. Wouter Marx (Olympia Houthalen) zette een mooie oefening neer en behaalde met een score van 13.650 punten een 11de plaats. Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) had wat pech aan grond, met een tape die los kwam en een val behaalt hij de 34ste plaats. 

Aan ringen kwamen Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen vzw) en Giel Vandeberg (Gymflex vzw) in actie. Liam zet een knappe oefening neer en haalt een score van 13.800 punten, goed voor de 5de plaats en een selectie voor de toestelfinale op zaterdag. Ook Giel turnt een goede oefening aan de ringen. Hij haalt met een score van 13.600 punten de 9de plaats. 

  Kilan Van der Aa (Gymflex vzw) zien we aan het werk aan het paard met bogen. Hij plaatst zich, met een score van 13.800, als 7de voor de toestelfinale op zaterdag. 

  Voor velen van deze heren was het de eerst keer in zo'n internationaal deelnemersveld en meteen ook een stap voorwaarts in hun persoonlijk groeiproces! 

  Morgen zien we Victor en Kilan terug aan het werk aan rek. Victor zal ook de herenbrug turnen.

  Delegatie

  • Wouter Marx (Olympia Houthalen)
  • Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen vzw)
  • Giel Vandeberg (Gymflex vzw)
  • Kilan Van der Aa (Gymflex vzw) 
  • Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy - FfG)
  Proficiat aan alle gymnasten en coaches

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen