World Cup Toestelturnen Caïro - Vier finales

  ‐  Donderdag 27 april 2023   ‐   Tweet

#wearettj#wearettm

Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) pakt 2 finales op allereerste World Cup - Foto Thomas Schreyer

Van 27 tot 30 april gaat in Caïro (EGY) de FIG apparatus World Cup door. Acht Belgische seniores trekken naar Egypte om er deel te nemen aan de World Cup. Op donderdag 27 april stonden de eerste kwalificaties op het programma. De gymnasten verzamelen 4 Toestelfinales. 

Amper twee weken na het Europees kampioenschap Toestelturnen staat in Caïro (EGY) alweer een nieuwe internationale competitie op de kalender van onze seniores Toestelturnen. De gymnasten (max 2 per toestel per land) kunnen zich tijdens de kwalificaties op donderdag en vrijdag kwalificeren voor de Toestelfinales van zaterdag en zondag.

Kwalificaties dag 2

Op de tweede dag van de World Cup in Egypte zagen we 7 gymnasten in actie. Enkel Glen Cuyle (Gym Izegem) die zich gisteren wist te plaatsen voor de Toestelfinale aan de ringen op zaterdag 29 april kwam vandaag niet in actie.

De meisjes mochten vandaag aantreden aan balk en grond. Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) zette een knappe oefening neer aan balk en kreeg 12.666 punten van de jury. Haar tweede finale van deze World Cup is binnen. Ook Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel) kwam in actie aan balk. Bij haar verliep de oefening minder goed wat resulteerde in 11.033 punten.

Daarnaast kwamen onze meisjes ook in actie aan grond vandaag. Hier ging het wel goed voor Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel). Haar oefening leverde haar 12.066 punten op. De oefening van Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe) was goed voor 11.100 punten.

Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-niklaas) en Nicola Cuyle (Gym Izegem) turnden vandaag aan brug. Een mindere dag voor Luka helaas, hij kreeg 10.933 punten voor zijn oefening. Nicola bracht wel een goede oefening en kreeg 13.300 punten. Hiermee valt hij net buiten de finale.

Noah Kuavita (Silok Deurne) en Maxime Gentges (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) zagen we dan weer in actie aan rek. Noah kreeg 13.100 punten voor zijn oefening. Helaas niet voldoende voor de finale. Maxime Gentges scoorde beter en is met zijn 14.000 zeker van een plekje in de finale op zondag 30 april!

Kwalificaties dag 1

Kersvers Vice-Europees kampioen aan paard met bogen Maxime Gentges (Gymnastique Club de Malmedy - FfG) bracht ook in Caïro een knappe oefening aan paard met bogen. Hij kreeg 13.900 punten wat hem helaas geen finale opleverde. Ook Nicola Cuyle (Gym Izegem) kwam in actie aan paard met bogen. Hij kreeg 12.133 punten voor zijn oefening. Daarnaast kwam Nicola ook in actie aan de ringen. Daar scoort hij knap 13.566 punten! Helaas net niet voldoende voor een finale. 

Tweelingsbroer Glen Cuyle (Gym Izegem) neemt eveneens deel aan de World Cup in Egypte. Ook hij kwam in actie aan de ringen en scoorde 14.533 punten! Hiermee verzekert hij zich van een plaatsje in de finale. De laatste mannelijke gymnast vandaag was Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-niklaas). Hij turnde een oefening aan vloer. Zijn 13.133 punten waren helaas net niet voldoende voor de toestelfinale. 

  De meisjes kwamen in actie aan de damesbrug. Voor Zowel Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) als Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe) hun debuut op een World Cup. Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) weet zich met een knappe oefening en 12.933 punten als 5e te kwalificeren voor de finale op zaterdag. Alice Francoy (Vaste Vuist Lauwe) scoort 11.166 punten voor haar oefening aan de brug en eindigt hiermee op de 24ste plaats. Beide meisjes komen morgen opnieuw in actie.

   Morgen zien we ook Noah Kuavita (Silok Deurne) en Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel) in actie.

   > Alle scores kan je hier bekijken

    Programma

    • 29/4 - Finales
     • 15.50 uur damesbrug & ringen - Erika & Glen
    • 30/4 - Finales
     • 14.00 uur balk - Erika
     • 15.55 uur rek - Maxime

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen