Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 19 februari 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Na de World Cup in Caïro vormt de Wereldbeker in Cottbus de tweede competitie in een reeks van 4. Tijdens de kwalificaties trachten de gymnasten zich te plaatsen bij de 8 beste atleten per toestel (max twee per land) om zichzelf te verzekeren van een plek in de toestelfinales. Onze dames mikken naast de toestelfinale op een zo hoog mogelijke ranking op de World Cup-lijst (3 wedstrijden) met als doel een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs in de wacht te slepen. 

Resultaten Finales

Aan de Damesbrug komt Maellyse Brassart in actie en overtreft ze haar score uit de kwalificaties. Met een totaalscore van 13,700 punten is ze goed voor brons aan dit toestel en pakt ze belangrijke punten voor de World Cup-lijst.

 1. Kaylia NEMOUR (ALG) - 15.433 punten 
 2. Alena TSITAVETS (AIN) - 14.100 punten 
 3. Maellyse BRASSART (BEL) - 13.700 punten 

Erika Pinxten en Nina Derwael komen net zoals in Caïro in actie in de balkfinale. Een moeilijke start voor Erika bij haar opsprong zorgt ervoor dat ze haar ritme wat kwijt raakt. Met een score van 10,133 punten wordt ze 7de. Nina Derwael, goed voor 13,433 punten, wordt 5de aan dit toestel. De gymnasten uit de top 4 zijn reeds zeker van een selectie voor de Olympische Spelen via het landenklassement (CHN en JPN) of de allroundprestatie op het WK Turnen 2023 (Kaylia NEMOUR, ALG). Met deze tweede World Cup voegen beide gymnasten opnieuw punten toe aan hun ranking op de World-Cup lijst.

 1. Yaqin ZHOU (CHN) - 14.900 punten
 2. Urara ASHIKAWA (JPN) - 14.200 punten
 3. Haruka NAKAMURA (JPN) - 14.000 punten

  Resultaten Kwalificaties

  Tijdens de kwalificaties turnt Maellyse Brassart zich naar de 5de plaats aan de Damesbrug. Hiermee verzekert ze zichzelf van een toestelfinale. Nina Derwael en Erika Pinxten bevestigen op balk. Met een score van 13,700 punten en 13,333 punten plaatsen ze zich beide voor de balkfinale. Erika Pinxten kwam eveneens in actie aan de damesbrug en aan grond. Aan grond is ze goed voor een score van 12,733 punten en wordt ze 11de.

  Bij de heren turnt Glen Cuyle aan de ringen, goed voor 13,633 punten. Noah Kuavita kwam in actie aan de herenbrug, waar hij een score van 12,733 punten haalt. Aan het rek brengt Noah voor de eerste keer een moeilijkheid van 6,5 op wedstrijd, goed voor 13,600 punten ondanks een grote fout. Voor de Belgische heren is deze competitie een voorbereiding op de Teamchallenge in Stuttgart en het Europees kampioenschap in maart en april.

  • Maellyse Brassart Damesbrug 13,666 punten - finale
  • Nina Derwael Balk 13,700 punten - finale
  • Erika Pinxten Balk 13,333 punten - finale
  • Erika Pinxten Damesbrug 12,133 punten
  • Erika Pinxten Grond 12,733 punten
  • Glen Cuyle Ringen 13,633 punten
  • Noah Kuavita Herenbrug 12,733 punten
  • Noah Kuavita Rek 13,600 punten

   Hoe verloopt het World Cup-traject?

   Van februari tot april staan 4 wereldbekers op het programma. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Elk land kan maximum één plaats per toestel behalen.

   Na de deelname aan de World Cups in Caïro en Cottbus wordt beslist of de gymnasten verder in actie komen in het World Cup-traject.

   Reacties op dit bericht

   Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen