Maellyse Brassart 7de in toestelfinale

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 18 april 2024   ‐   Tweet

World Cup Doha

Van 17 tot 20 april stond in Doha, Qatar, de vierde World Cup in de discipline Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) turnt zich naar de 7de plaats in de toestelfinale aan de Damesbrug.

Na de World Cups in Caïro, Cottbus en Baku stond de vierde en laatste World Cup Toestelturnen op het programma in Doha, Qatar. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) kwam in actie aan de Damesbrug waar ze met een totaalscore van 12,066 punten 7de wordt in de toestelfinale waar de 8 beste gymnasten uit de kwalificaties opnieuw in actie komen. Aan de balk haalt ze een totaalscore van 12,566 punten, goed voor een 10de plaats in de kwalificaties.

Hoe verloopt het World-Cup traject?

Van februari tot april staan 4 wereldbekers op het programma. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Elk land kan maximum één plaats per toestel behalen. Op de World Cup in Bakoe verzekerde Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich van haar ticket voor de Olympische Spelen via de balk.

Wat na de World Cups?

Met de World Cup in Doha wordt het World Cup-traject richting de Olympische Spelen afgesloten. Hierna wordt nog één ticket verdeeld op het Europees kampioenschap: de hoogst gerangschikte selecteerbare gymnast, gebaseerd op de AA-resultaten van het EK, zal 1 quotumplaats op naam behalen.

Voor het Baloise Team BELGYM heren wisten Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) zich reeds nominatief te selecteren voor de Spelen. Daarnaast heeft België nog één extra ticket, quotumplaats, voor één mannelijke turner. Welke derde mannelijke gymnast richting Parijs trekt, wordt in aanloop van de Spelen op basis van een selectietraject bekend gemaakt.

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen