World Cup Tumbling Coimbra 2023 - 2 finales voor België

  ‐  Zaterdag 8 juli 2023   ‐   Tweet

#wearetumbling

Op 7 en 8 juli ging in Coimbra (POR) de tweede World Cup Tumbling van juli door. Voor België zagen we 4 gymnasten aan de aftrap. In totaal werden er 2 finales gesprongen.

De World Cup in Santarém vorige week was nog maar voorbij, of de gymnasten Tumbling hadden al een nieuwe uitdaging op het programma staan. Op 7 en 8 juli trokken 4 seniores, 2 jongens en 2 meisjes, naar de World Cup in Coimbra (POR). Ze namen er deel aan een individuele competitie tumbling. Tijdens de kwalificaties konden de gymnasten zich plaatsen voor de finale (top 8) op zaterdag 8 juli.

Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) en Manten Goedertier (Turnkring Oostakker) namen vorige week deel aan de World Cup in Santarém én Louise wist zelfs een medaille te behalen! En ook tijdens deze World Cup lieten de gymnasten zien wat ze in hun mars hadden.

Op zaterdag sprongen onze 4 gymnasten hun kwalificaties. En ook hier in Coimbra sprong Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) zich met 48.400 punten tot in de finale. Teamgenoot Sara Neyrinck (KT Aalst) vervoegde haar met 47.600 punten. Manten Goedertier (Turnkring Oostakker) zijn reeksen waren goed voor 50.900 punten, wat hem op de positie als eerste reserve brachten. Lars Peters (Turnkring Bilzen) kreeg 47.400 punten voor zijn reeksen.

Tijdens de finales zagen we onze 2 meisjes aan het werk. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) eindigde haar 2e World Cup van de maand met 24.700 punten op de 5e plaats. Sara Neyrinck (KT Aalst) behaalde met 19.800 punten de 8e plaats op haar eerste World Cup als senior. 

        Belgische delegatie

        • Louise Van Regenmortel (CSA Kempen)
        • Manten Goedertier (Turnkring Oostakker)
        • Sara Neyrinck (KT Aalst)
        • Lars Peters (Turnkring Bilzen) 

        Reacties op dit bericht

        Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen