World Gymnaestrada, de dames van Gym Waasland!

  ‐  Dinsdag 9 jul 2019   ‐   Tweet

#wg2019

Come together, show your colours

Dinsdag 9 juli, dag 2 op de Gymnaestrada in Dornbirn. Heel wat Belgische groepen kwamen vandaag in actie in de Dornbirn Messe en tijdens de verschillende city performances.

Gymclub Tienen, VTS Willebroek en WIK Oostende kwamen vandaag in actie in de Dornbrin Messe. De 3 clubs konden rekenen op een enthousiast publiek en genoten stuk voor stuk van hun demo. In Brengenz was het Gymspirit die tijdens hun city performance het publiek mee op sleeptouw nam. Wij kwamen de 3 dames van Gym Waasland tegen aan onze nationale stand en namen even de tijd om te vragen hoe zij deze Gymnaestrada reeds ervaren hebben.

VTS Willebroek


Hoeveel keer hebben jullie al deelgenomen aan de Gymnaestrada?

Het is mijn 9deGymnaestrada, ik doe mee sinds de editie in 1987! Mijn dochter was toen 16 jaar en voor haar is het dus ook de 9dekeer. Wij hebben altijd meegedaan aan de Belgische grote groepsoefening. Vanaf er een World Team Demo gemaakt werd was het niet meer nodig om een Belgische groepsoefening te maken en konden we aansluiten bij de World Team oefening. We vinden het super tof om hieraan te kunnen deelnemen, want zo kan je als individueel persoon toch deelnemen aan dit fantastisch event. Onze club neemt nu niet deel aan de Gymnaestrada. Vroeger wel, toen deden we mee als een deeltje van de grote groepsdemo. We hebben nooit meegedaan met een eigen demo van de club.

Welke zaken zijn jullie al bijgebleven van deze editie?

De verwelkoming in Rankweil vonden we super, dit is echt uitzonderlijk. Normaal heb je de openingsceremonie en gaat iedereen erna iets eten, maar hier niet. Het dorp Rankweil, waar onze school gelegen is en waar wij slapen, had zondagavond een verwelkoming voorbereid. De verwelkoming van alle mensen was super, wat een sfeer! Er is daar ook elke avond iets te doen, dat is alleen het geval in Oostenrijk!

Ontvanst in het dorp Rankweil

Waar slapen jullie?

Wij slapen in Rankweil in de Monfort school. Dat is echt prima in orde! Grote klaslokalen, propere douches, goed georganiseerd. Wij ontbijten niet in de school, maar dat vinden we prima. Het is een kwartiertje stappen maar dat is handig, want zo zitten we onmiddellijk dichter bij het station om met de trein naar de Messe te gaan.

Hoe ziet jullie programma eruit?

Wij proberen zoveel mogelijk demo’s mee te pikken en natuurlijk proberen we zoveel mogelijk naar de Belgen te gaan kijken! Het is onmogelijk om alles te zien, deze ochtend moesten wij bijvoorbeeld gaan repeteren voor onze World Tour Demo waardoor we een paar demo’s gemist hebben. Maandag hebben we de hele dag in de hal gezeten en heel wat groepen in actie gezien. Groepen die we al Gymnaestrada’s lang volgen.

Wat is er zo uniek aan de Gymnaestrada?

De sfeer en de vriendschap! Iedereen is enthousiast en vriendelijk tegen elkaar. Mensen die je slechts om de 4 jaar ziet waar je zo een band mee hebt, je kan dat aan niemand uitleggen. We kennen zo iemand van Brazilië, die kennen we reeds van de editie in Berlijn en zien we dus om de 4 jaar! Hij heeft ons gisteren voorgesteld aan zijn volledige team en we zijn allen samen op de foto gegaan, super!

Hoe zouden jullie de Gymnaestrada omschrijven in 3 woorden?

Verslavend, enthousiasmerend en plezier!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen