ZILVER voor Tachina Peeters op World Cup in Portugal

  ‐  Zaterdag 31 okt 2015   ‐   Tweet

#wctratupor

Tachina Peeters (Gymplus) behaalde op de wereldbekerwedstrijd Tumbling een zilveren medaille! De eerste wereldbekermedaille voor Tachina en ook voor België was dit al bijna 20 jaar geleden...

Het Portugese Loulé is een vaste stek voor Wereldbekerwedstrijden Trampoline en Tumbling en ook dit jaar verhuisde iedereen naar de Algarve. Met nog iets meer dan 3 weken te gaan tot het Wereldkampioenschap, was dit een laatste belangrijke test...

Tachina Peeters wist in een iets minder bezette tumblingcompetitie vlot door te stoten naar de finale. In die finale sprong ze twee knappe reeksen (rondat - temp serie - dubbel gestrekte salto / rondat - temp serie - full in back out gestrekt) wat haar een totaalscore van 63.300 punten opleverde. Goed voor een zilveren medaille!!! Goud was er voor 'good-old' Anna Korobeynikova (RUS) en het brons ging naar Eleanor Head (GBR). Tachina straalde - terecht - na haar wedstrijd!

Ze mag dan ook heel trots zijn op haar allereerste wereldbekermedaille, hopelijk mogen er nog veel volgen. Voor België was dit dan de eerste tumblingmedaille in de seniorescategorie sinds lang. We moeten al teruggaan naar het tijdperk van Siggy Van Renterghem, Patricia Nolf, Mireille Meermans,... van zo een 20 jaar geleden.

Aan deze wereldbekerwedstrijd werd ook een jongerencompetitie gekoppeld. Noah Houbrechts (Aktiva Berendrecht) wist daar de bronzen medaille te bemachtigen in de categorie 13-14 jaar jongens. Na de voorrondes stond hij nog 4de, maar in de finale deed hij het nog iets beter en klom hij dus een plaatsje op de ladder en mocht hij dus het podium op.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen