Zoeken

Nieuwsberichten

Selectie WK Toestelturnen bekend

Maandag 17 oktober 2022

Van 29 oktober tot 6 november staat in Liverpool, Groot-Brittannië, het Wereldkampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. Meer dan 400 gymnasten uit alle hoeken van de wereld nemen het tegen elkaar op in de titelstrijd. Voor Team BELGYM komen 9 gymnasten in actie in Groot-Brittannië. 

Bereid je sporters optimaal voor op het nieuwe wedstrijdseizoen!

Vrijdag 14 oktober 2022

Voor enkele disciplines is het startschot voor het nieuwe wedstrijdseizoen gegeven met al enkele wedstrijden op het programma de komende maanden! Hoe je sporters optimaal voorbereiden en begeleiden tijdens de wedstrijdweekends? Wij geven jullie alvast de nodige tips mee.

Start wedstrijdseizoen 2022-2023

Vrijdag 14 oktober 2022

We tellen samen af naar eind oktober want dan gaat het nieuwe wedstrijdseizoen officieel van start! Dit seizoen staan er meer dan 70 wedstrijden, 27 Recreatoernooien en 8 Gymtopia Happenings op de planning. Alle belangrijke info voor de start van wedstrijdseizoen 2022-2023 vind je hier. 

Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

Woensdag 12 oktober 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Beleef het Gymgala achter de schermen als vrijwilliger

Dinsdag 11 oktober 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Werk jij mee achter de schermen als vrijwilliger?

Uitgeklaard: Het effect van fysieke groei op de trainingen

Maandag 10 oktober 2022

Heb jij het al meegemaakt dat de trainingen ineens veen moeizamer gaan terwijl het enkele maanden geleden nog allemaal zo goed ging? Dan kan de groei en ontwikkeling van de sporter een mogelijke oorzaak zijn. Misschien maakt de sporter een sterke groeispurt door? Of ontwikkelt de sporter net beduidend meer spiermassa? Of gaat de vroegere mobiliteit plots verloren? Groei, ontwikkeling en fysieke activiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als trainer moet je hier dus oog voor hebben én je trainingen aanpassen.

Q&A - De eerste stap richting Topsport Trampoline

Vrijdag 7 oktober 2022

Recent werd het Trampolinecentrum Deinze opgezet als een eerste stap richting een gestructureerde Topsportwerking Trampoline. Ook benieuwd hoe dit exact in elkaar zit en wat de plannen voor de toekomst zijn? Ontwikkelingscoördinator Topsport Trampoline, Stijn Avau, vertelt er alles over. 

Deze sessies mag je niet missen op het Kaderweekend

Woensdag 5 oktober 2022

Nog niet ingeschreven voor het Kaderweekend? Deze week is jouw laatste kans! We zetten enkele aanraders op een rijtje waarvoor je nog steeds kan inschrijven.  

Maureen Vanherberghen tijdens de show in 2019 - Foto Christian Degroote

Maureen Vanherberghen speaker op Gymgala 2022

Maandag 3 oktober 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen opnieuw om tot het mekka voor alle gymnastiekfans. Na 2 jaar uitstel door corona zijn we eindelijk terug met hét gala van het jaar voor jong en oud. Naast onze eigen Belgische toppers én internationale talenten verwelkomen we met vreugde opnieuw fantastische speaker, Maureen Vanherberghen!

Dit was MOVE! 2022

Zondag 2 oktober 2022

Op 24 en 25 september vond het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats aan het skatepark aan de Blaarmeersen te Gent. Wat een topeditie!

Week van de Official 2022

Zaterdag 1 oktober 2022

Van 1 tot 9 oktober zetten we al onze juryleden in de bloemetjes. Want zonder officials zouden er geen wedstrijden zijn!

Get moved voor het WK Turnen 2023

Vrijdag 30 september 2022

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van Team BELGYM? Dat kan! Binnen exact 365 dagen zitten we op het puntje van onze stoel, op het puntje van onze stoel in het Sportpaleis in Antwerpen voor het startschot van het WK Turnen. Get moved by Antwerp, Get moved by motion!

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen

Woensdag 28 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is alvast de eerste stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Tijdens onze trainingen kan iedereen op zijn niveau sporten. Bij jou ook?

Maandag 26 september 2022

Elke sporter wil op zijn niveau uitgedaagd worden om bij te leren. Is de training te moeilijk? Dan kan dit leiden tot stress of paniek waardoor de sporter niet gemotiveerd is. Is de training te gemakkelijk? Dan blijft de sporter te veel in zijn comfortzone en zal die niet gemotiveerd zijn om het beste van zichzelf te geven. Als trainer is het dus belangrijk om op zoek te gaan naar het optimaal niveau voor elke sporter door te differentiëren.

Maak je klaar voor het Gymgala 2022

Maandag 26 september 2022

Het Gymgala is EIN-DE-LIJK terug van weg geweest! Na 2 corona-jaren staat op zaterdag 17 en zondag 18 december het Gymgala terug op onze kalender. Ben jij klaar voor hét gala van het jaar? Wij staan alvast te popelen om er een wervelende show voor de hele familie van te maken!

Lisa Vaelen pakt brons op World Challenge Cup

Maandag 26 september 2022

Op 24 en 25 september ging in Parijs, Frankrijk, de World Challenge Cup door voor de gymnasten Toestelturnen meisjes en jongens. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen - FfG) pakt met een knappe oefening brons in de finale aan de damesbrug en werd 4de in de sprongfinale.

5 tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Vrijdag 16 september 2022

Ken jij onze Gymfed-tools al om jouw trainingen te ondersteunen? We zetten graag even de 5 handigste tools op een rijtje, speciaal ontwikkeld voor onze trainers en clubs. Ontdek ze snel!

Club in de kijker 2022-2023

Woensdag 14 september 2022

Met heel veel goesting en goede moed zijn we het nieuwe seizoen gestart! Heeft jouw club er dit jaar ook extra veel zin in? Laat het ons weten en plaats jouw club voor één dag in de kijker.

Onze trainingen bestaan uit Fun, Fitness, Fundamentals en Friendship. De jouwe ook?

Maandag 12 september 2022

Sporters willen graag met plezier sporten (Fun), actief zijn (Fitness), veel bijleren (Fundamentals) én dit samen beleven met hun trainingsvriendjes (Friendship). Als trainer is het dus belangrijk om op deze 4 F-woorden in te zetten en zo te voldoen aan de wensen en noden van de sporters.  

Welke trainersopleiding past bij mij?

Maandag 12 september 2022

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Deze kan je leren door opleidingen, observaties, reflecties, eigen ervaringen, ... Maar welke trainersopleiding is nu het meest interessant voor jou?

Turnen voor mijn kind, de clubs

Vrijdag 9 september 2022

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

Schrijf je nu in voor het Kaderweekend

Donderdag 8 september 2022

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen voor onze trainers, juryleden en bestuurders. Na twee online edities kan het Kaderweekend eindelijk weer fysiek doorgaan, en dit op 22 en 23 oktober te Gent. Met 245 sessies integreren we naast gymnastiek ook Rope Skipping, Freerunning, Dans, discipline overschrijdende- en bestuurssessies. 

Algemene richtlijnen online

Woensdag 7 september 2022

Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2022-2023 is te raadplegen via 'Mijn Gymfed' -> Documenten. 

Dit kan je allemaal verwachten op MOVE! 2022!

Maandag 5 september 2022

In het weekend van 24-25 september gaat het Freerunning en Parkour event MOVE! door in Gent. Er is een initiatie zone en vrije jam zone met tal van vrijblijvende challenges.

Zitten deze sessies op het Kaderweekend al in jouw favorietenlijstje?

Maandag 5 september 2022

Het Kaderweekend gaat dit jaar terug fysiek door op 22 en 23 oktober in Gent. We vuren een uitgebreid en straf programma op jullie af. In dit artikel lichten we voor jou de niet te missen sessies uit. Bovendien kan je jouw favorietenlijstje samenstellen zodat je op een vlotte manier jouw programma kan samenstellen.