Zoeken

Nieuwsberichten

EK Toestelturnen: Juniorenmeisjes turnen DEZE avond hun wedstrijd!

Dinsdag 31 mei 2016

Van 1 tot 5 juni vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de meisjes plaats in Bern. Onze Belgische junioren op dit EK zijn Myrthe Potoms (Gymflex), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (Sta Paraat Hasselt-P.H.H. Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en de Waalse turnster Maellyse Brassart (Gym Phoenix). De ambities voor dit team zijn top-8 en twee individuele allroundfinales. Hun competitie start op woensdag 1 juni op 18.00 uur aan balk.

Belgische gymnasten presteren goed op 18th International Rhythmic Cup Mol

Dinsdag 31 mei 2016

Afgelopen weekend organiseerde Gym Mol alweer de 18e editie van dit internationaal tornooi voor ritmische gymnastiek. Na afzeggingen van teams uit Hongarije, Ierland en Verenigd Koninkrijk kwamen uiteindelijk 11 teams aan de start, komende uit 6 Europese landen. De lagere opkomst lag vooral te wijten aan de gebeurtenissen in Brussel eind maart.

Resultaten Technische testen voor de jongens toestelturnen

Zondag 29 mei 2016

De Technische testen Toestelturnen jongens gingen door in het weekend van 28-29 mei in de BLOSO-gymnastiekhal te Brugge.

Dennis Goossens wordt 7de in zijn eerste EK-finale!

Zondag 29 mei 2016

De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) wist op de kwalificatiewedstrijd van het Europees kampioenschap Turnen in Bern door te stoten tot de Top-8 aan de ringen. Goed voor een finale die deze morgen geturnd werd. Dennis eindigde knap op een 7de plaats. Het is de eerste keer dat een Belgische turner zich kon plaatsen voor de ringenfinale van een EK.

EK junioren: Takumi 14e en Noah 21e in allroundfinale!

Vrijdag 27 mei 2016

Voor de allroundfinale op het EK voor junioren wisten zich twee Belgische gymnasten te selecteren. Noah Kuavita (SILOK Deurne) en de Waalse gymnast Takumi Onoshima mochten deze avond (vrijdag 27 mei) aan de slag in de finale met de 24 beste allroundgymnasten van het tornooi.

EK Turnen: herenploeg eindigt 9de, toestelfinale voor Dennis Goossens!

Donderdag 26 mei 2016

Vandaag kwam het Team BELGYM jongens in actie op het Europees kampioenschap Turnen in Bern. Ze eindigden op een 9de plaats met 250.146 punten en missen hiermee net een plaats voor de teamfinale.
De 23-jarige Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kan zich met een persoonlijke recordscore (15.336 punten) selecteren voor de toestelfinale aan de ringen!

Belgische jongens eindigen 9de op EK voor junioren in Bern!

Woensdag 25 mei 2016

De Belgische junioren jongens turnden hun kwalificatiewedstrijd op het Europees kampioenschap in Bern. De gymnasten, geboren in 1999-2001, eindigden na een spannende wedstrijd op een verdienstelijke 9de plaats met 236,694 punten.

EK Toestelturnen Junioren jongens van start!

Woensdag 25 mei 2016

Van 25 tot 29 mei vindt het Europees Kampioenschap Toestelturnen bij de jongens plaats in Bern. We brengen verslag uit van hun voorbereiding en prestaties.

EK-junioren turnen hoopgevende selectietest! Foto's online!

Zondag 15 mei 2016

Op vrijdag 13 mei turnden de Belgische en Nederlandse junioren een selectietest voor het EK voor junioren dat plaatsvindt eind mei in Bern. Onze fotografen Els De Nil en Mathias Hikketik waren er bij en maakten een mooie fotoreportage!

Dennis Goossens eindigt 5de in finale World Cup in Varna

Zondag 15 mei 2016

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en ringenspecialist Dennis Goossens (TK De Kerels Waasmunster) namen deel aan de World Cup-competitie in Varna (Bulgarije). Dennis stootte door tot de finale in zijn favoriete onderdeel en eindigde er vijfde.

Alle foto's & resultaten Groot BK online!

Donderdag 12 mei 2016

Op het Groot BK werden een heleboel foto's genomen. Deze staan intussen allemaal online Wil je zien of jij er ook tussen staat? Neem dan snel een kijkje! Ook de resultaten van alle disciplines kan je daar terugvinden.

Nieuwe Belgische records TRA & TU op Groot BK

Woensdag 11 mei 2016

Op het Groot BK werden weer heel wat Belgische records verbroken!

Groot BK Gymnastiek kroont gymkampioenen in verschillende disciplines

Zondag 8 mei 2016

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.

Fantastische eerste editie van Groot BK!

Zondag 8 mei 2016

Het Groot Belgisch kampioenschap Turnen zit erop... En na 73 Belgische titels te hebben uitgereikt en een 3500-tal bezoekers te mogen verwelkomen, kunnen we spreken van een geslaagde eerste editie!

'Meet & Greet' met Arne en Vincent

Zondag 8 mei 2016

Het jongenspaar Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (VGL Niel) slaagde erin op het WK in Putian (april 2016) een zilveren medaille te behalen. Na dit WK besliste het duo de samenwerking in deze formatie stop te zetten. Een aantal fans kregen op het Groot BK (7-8 mei - Gent) de gelegenheid met het duo kennis te maken in een 'meet & greet'.

Donna-Donny Truyens gehuldigd op Groot BK

Zondag 8 mei 2016

Donna-Donny Truyens, lid van gymclub Blauwput Omnisport, besliste in februari een punt te zetten achter zijn actieve turncarrière. Op het Groot BK op 7 mei in Gent werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn schitterende prestaties en bijdrage aan de gymsport!

Belgische kampioenen gekend!

Zaterdag 7 mei 2016

We zijn er aan begonnen! Het Groot Belgisch kampioenschap is deze morgen van start gegaan in de Topsporthal in Gent. Dit weekend zien we zo'n 1400 Vlaamse en Waalse gymnasten uit 167 Belgische gymclubs aan het werk. Het zonnetje schijnt buiten volop, maar aan de opkomst te zien weerhoudt dat de gymnastiekliefhebbers niet om te komen supporteren voor hun favoriete gymnasten! We houden jullie via deze weg op de hoogte van de prestaties vandaag. Ook op onze Facebook, Twitter en app kan je terecht voor meer updates.

GymMax domineert Belgisch Kampioenschap Aerobics

Dinsdag 3 mei 2016

Afgelopen weekend, op 30 april, vond het Belgisch Kampioenschap Aerobics Gymnastics plaats in Schelle. Dit Nationale Kampioenschap was aan zijn elfde editie toe. De Dendermondse club GymMax domineerde de wedstrijd en won in 6 van de 16 categorieën de Belgische titel!

Selectie EK junioren meisjes bekend!

Maandag 2 mei 2016

Van 1 tot en met 5 juni vindt het Europees kampioenschap toestelturnen meisjes (junioren en senioren) plaats in Bern (Zwitserland). Na de jongensselectie is nu ook de definitieve selectie bij de meisjes junioren gekend!

Definitieve selectie EK junioren jongens gekend!

Donderdag 28 apr 2016

Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend!

Mooie resultaten voor Gym Mol op AGN Cup Ritmiek

Donderdag 28 apr 2016

Afgelopen weekend was Maia (POR) gaststad voor de AGN Cup Ritmiek 2016.

Elizaveta Esina, Lenne Sannen, Kaat Wyers en trainster Els Jeunen (allen Gym Mol) trokken samen met 2 Brusselse gymnasten en jury Irina Rodina naar Portugal om de Belgische kleuren te verdedigen.

Bekijk hier de filmpjes van het EK Trampoline!

Woensdag 20 apr 2016

In de kijker: Communiceren met 12-14 jarige gymnasten

Woensdag 20 apr 2016

Hoe een lesgever met zijn gymnasten omgaat en communiceert bepaalt in grote mate de sfeer in de groep en het welbevinden van elke gymnast. Goede communicatie helpt het kind om zelfvertrouwen te ontwikkelen en een positief zelfbeeld op te bouwen. Het draagt bovendien bij tot motivatie en de wil om bij te leren. Maar hoe communiceer je best met gymnasten in ster 6?

Anne Leemans springt recordreeks op VK Tumbling!

Maandag 18 apr 2016

Test Event: BRONS voor Belgisch meisjesteam én selectie voor de OS! Foto's en video's online!

Maandag 18 apr 2016

Op zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen!