Zoeken

Nieuwsberichten

Club in de kijker - Flik Flak Zaffelare

Woensdag 13 jun 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten dit sportseizoen af met Flik Flak Zaffelare.

Activiteitenkalender 2018-2019 nu online!

Maandag 11 jun 2018

Benieuwd waar en wanneer de wedstrijden van volgend seizoen plaats zullen vinden? Neem dan snel een kijkje op onze activiteitenkalender!

Gymboknuffel opnieuw verkrijgbaar

Maandag 11 jun 2018

Gymbo, de mascotte van de gymnastiekfederatie, is opnieuw verkrijgbaar in knuffelformaat.

Gert De Bruyn wordt erelid

Donderdag 7 jun 2018

Gert De Bruyn is reeds vele jaren actief als juryexpert Acro en heeft besloten om deze taak vanaf volgend seizoen niet meer op zich te nemen.

Het sportseizoen zit er bijna op - bedank je coach!

Dinsdag 5 jun 2018

In juni kijken we met z'n allen uit naar de zomervakantie. Nog een kleine maand en we hoeven niet meer op de schoolbanken te vertoeven.

Deadline inschrijven Trainer A TTj

Dinsdag 5 jun 2018

In 2019 gaat een Trainer A TTj door. Trainers die het Trainer B diploma in hun respectievelijke discipline reeds bezitten en de ambitie hebben zich verder op te leiden tot het hoogste opleidingsniveau van de Vlaamse Trainersschool, kunnen zich tot 1 oktober 2018 kandidaat stellen om te starten aan de Trainer A-opleiding.

EK Ritmiek - Update dag 2

Vrijdag 1 jun 2018

Van 1 tot 3 juni gaat in Guadalajara (ESP) de 34ste editie van het Europees kampioenschap Ritmiek door. Twee Belgische juniores verdedigen de Belgische driekleur.

Iedereen turnt - De broers Geens

Woensdag 30 mei 2018

Gymnastiek is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden en goede elementen turnen op de mat. Gymnastiek is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen turnt', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat gymnastiek leeft bij iedereen!

Tweede editie More than Gym - nu online

Woensdag 30 mei 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. Deze maand staan we al te pronken met de tweede editie van het magazine!

Spannende Best Show Teams Finale sluit dans- en democircuit af!

Maandag 28 mei 2018

Zaterdag 26 mei stroomde de topsporthal in Gent goed vol voor de Best Show Teams Finale! Die avond streden de 5 beste demogroepen, 2 beste trends en 3 beste jazz dansgroepen voor de felbegeerde titels.

Nina Derwael & Noah Kuavita zijn de nieuwe Belgische kampioenen 2018

Zaterdag 26 mei 2018

Vandaag stond in Izegem het Belgisch kampioenschap Toestelturnen jongens en meisjes op de planning. De allerbeste seniores gymnasten verzamelden in de namiddag en streden om de titel.

MOVE! komt naar Leuven!

Vrijdag 25 mei 2018

Zaterdag 15 september gaat de 4e editie van het freerunning event MOVE! door. Deze keer wordt Hal 5 in Leuven omgetoverd tot een heus obstakel parkour.

Nieuwe Belgische kampioenen zijn gekend!

Dinsdag 22 mei 2018

Het laatste verlengde weekend van mei werd er eentje boordevol belangrijke wedstrijden voor onze gymnasten. Op het hoogste Belgische niveau streden gymnasten in 4 verschillende disciplines voor de titel.

Info voor trainers en jury Tumbling - crashes

Donderdag 17 mei 2018

Initiatorcursus Freerunning/Parkour vanaf 2019!

Woensdag 16 mei 2018

Goed nieuws voor de freerunners onder ons die een trainersdiploma wenst te behalen! De 'Werkgroep Opleiding freerunning' van Gymfed werkt momenteel, i.s.m. de Vlaamse Trainersschool (VTS) aan de ontwikkeling van de 'Initiatorcursus Freerunning'.

Club in de kijker - STB Gymnastics Berchem

Woensdag 16 mei 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. STB Gymnastics Berchem is in de maand mei aan de beurt.

Je trainers Rope Skipping opleiden in de eigen club?

Dinsdag 15 mei 2018

In elke club zijn er dagelijks trainers actief om de leden van hun club een toffe en leerrijke les Rope Skipping te bezorgen. Om deze trainers te helpen hun skippers zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen opleidingen en bijscholingen een grote meerwaarde zijn. Wist je dat er verschillende manieren zijn om je trainers een opleiding in eigen club aan te bieden?

Je trainers opleiden in de eigen club?

Dinsdag 15 mei 2018

In elke club zijn er dagelijks trainers actief om de leden van hun club een toffe en leerrijke turnles te bezorgen. Om deze trainers te helpen hun gymnasten zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen opleidingen en bijscholingen een grote meerwaarde zijn. Wist je dat er verschillende manieren zijn om je trainers een opleiding in eigen club aan te bieden?

GOUD voor Jana & Jonathan op Heathrow Aerobic Gymnastics

Dinsdag 15 mei 2018

Van 11 tot 13 mei ging in Bracknell de 13de editie door van het International Club Championship Aerobic Gymnastics. Jana De Troyer en Jonathan Vermeulen verdedigden de Belgische driekleur.

Recrean Skippers Oudenaarde zijn Belgisch kampioen Demo 2018

Maandag 14 mei 2018

Op zaterdag 13 mei vond het Belgisch Kampioenschap Rope Skipping Demo plaats in Erembodegem. Recrean Skippers uit Oudenaarde wonnen de competitie en trekken zo naar de World Cup in Shanghai (CHN) in juli.

Info GDPR aan de clubs bezorgd

Woensdag 9 mei 2018

Zoals u ongetwijfeld al vernomen hebt, gaat op 25 mei 2018 de GDPR-regelgeving van kracht (General Data Protection Regulation).

Q4Gym vanaf het seizoen 2018-2019 ook voor Rope Skipping-clubs!

Dinsdag 8 mei 2018

Goed nieuws voor de Rope Skipping-clubs. Het Q4Gym-kwaliteitsinstrument zal vanaf het seizoen 2018-2019 ook ter beschikking staan voor de Rope Skipping-clubs.

Sander Raeymaekers nieuwe regiocoördinator Dijle-Rupel

Dinsdag 8 mei 2018

Het Vlaamse gymlandschap wordt verdeeld in 10 regio’s, waarbij de bereikbaarheid en betrokkenheid van iedere club centraal staat. De regiocoördinator leidt de werking van de regiocommissie en vertegenwoordigt Gymfed op lokaal niveau. Sander Raeymaekers neemt voortaan de fakkel over van regiocoördinator Marianne Callebaut voor de regio Dijle-Rupel.

BRONS voor België op wereldkampioenschap

Zondag 15 apr 2018

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

5e plaats voor het juniorenteam Tumbling op het EK in Baku

Vrijdag 13 apr 2018

Vandaag werden op het Europeens Kampioenschap TU TRA DMT in Baku (AZE) de sterke prestaties van het juniorenteam Tumbling bekroond met een mooie 5e finale plaats!