Zoeken

Nieuwsberichten

Q&A - Geslaagd EK TU TRA DMT 2024

Vrijdag 19 april 2024

In Portugal zagen we begin april de gymnasten in Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline schitteren op het Europees kampioenschap. Ze kwamen naar huis met 2 bronzen medailles in de seniorencompetitie en een Europese titel en zilveren medaille bij de jeugd, van een geslaagd EK gesproken!

Vacature - Coach Jeugdopleiding Toestelturnen meisjes

Vrijdag 19 april 2024

Meewerken aan de uitbouw van onze Topsportwerking Toestelturnen meisjes? Dat kan, wij zoeken een Gymfed-coach Jeugdopleiding voor de regionale sturing van clubtrainers en gymnasten.

Toestelfinale op World Cup

Donderdag 18 april 2024

Van 17 tot 20 april staat in Doha, Qatar, de vierde World Cup in de discipline Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) turnt zich naar de 6de plaats aan de Damesbrug, hiermee plaatst ze zich voor de toestelfinale op vrijdag 19 april.

Doe mee aan Maand van de Sportclub 2024

Woensdag 17 april 2024

De Maand van de Sportclub is weer op tocht! Het ideale moment om jouw club in de kijker te zetten en nieuwe leden aan te trekken.

Selectie juniores EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de juniores jongens en meisjes op het programma. De gymnasten komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales bij de jongens en voor de toestelfinales bij de meisjes.

Selectie Baloise Team BELGYM EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales. 

120 juryleden in de schijnwerpers

Woensdag 17 april 2024

Zonder juryleden geen wedstrijden. Ze zijn met meer dan 200 en zitten vaak wat aan de zijkant in hun donkerblauwe kledij, maar nu willen we er een aantal wat meer op de voorgrond plaatsen. Juryleden die dit seizoen hun 'juryjubileum' vieren. 

Jutta Verkest zet punt achter topsportcarrière

Maandag 15 april 2024

De Olympische Spelen in Tokyo, drie Europees kampioenschappen en twee wereldkampioenschappen. Jutta Verkest (Gymflex Mechelen) zet een punt achter haar carrière als topsporter in de discipline Toestelturnen dames, een terugblik op haar sportieve carrière.

Vier medailles voor Baloise Team BELGYM heren op Luxembourg Open

Maandag 15 april 2024

Op 12 en 13 april ging de tweede editie van de Luxembourg Open door in Luxemburg (LUX). De gymnasten van het Baloise Team BELGYM heren weten maar liefst vier medailles te behalen. De juniores doen er nog acht medailles bij voor België. 

Club in de kijker: Desem Harop

Woensdag 10 april 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Desem Harop!

Best Show Teams Finale 2024 - Selectie DANS bekend

Woensdag 10 april 2024

Op zondag 07 april ging in Bree de laatste danswedstrijd (Kampse Danscup) van het seizoen door. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale 2024 bekend te maken!

Algemene vergadering 2024

Woensdag 10 april 2024

Op zaterdag 27 april nodigt het bestuursorgaan van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw de clubs uit op de Algemene Vergadering in het Congrescentrum Ter Elst in Edegem. 

Afscheid Sonia Vanden Broeck

Maandag 8 april 2024

Met droefheid melden wij het overlijden van oud-directeur Sonia Vanden Broeck. Sonia werd 69 jaar en is in alle rust thuis overleden.

Europese titel voor Lani Spiessens op jeugd EK Tumbling

Zondag 7 april 2024

In Guimaraes, Portugal, gaat van 3 tot 7 april het Jeugd Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Op jeugd EK pakt Lani Spiessens de Europese titel in de discipline Tumbling. Ook het meisjesteam behaalt de zilveren medaille in de teamfinale Tumbling.

Bronzen medaille voor Brent Deklerck op Europees kampioenschap DMT

Zondag 7 april 2024

Van 3 tot 7 april ging in Guimaraes, Portugal, het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT door. Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust-Roest Brugge) behaalt de bronzen medaille in de discipline Dubbele Minitrampoline. Damesteam Tumbling behaalt bronzen medaille in teamfinale.

Tachina en Louise knallen naar Tumblingfinale

Vrijdag 5 april 2024

Van 3 tot 7 april staat het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline op het programma. België zal met een delegatie van 17 juniores en seniores afreizen naar Guimaraes, Portugal. 

What's to come - April 2024

Vrijdag 29 maart 2024

Wat er in april allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Masterclass Sportblessures

Vrijdag 29 maart 2024

Blessures strooien heel vaak roet in het eten. Ze verstoren het trainingsproces, vertragen de ontwikkeling van sporters en kunnen tot drop-out leiden. Het voorkomen van blessures is een belangrijke taak van de trainer en vormt de focus van deze masterclass.

Met jouw club naar de Olympische Spelen?

Woensdag 27 maart 2024

Deze zomer is het opnieuw zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Onze gymnasten zijn in volle voorbereiding om hun ambities waar te maken. Supportert jouw club mee voor onze toppers in Parijs?

Clubprestatie in de kijker - Maart 2024

Dinsdag 26 maart 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! Deze maand zetten we graag deze clubprestaties in de kijker. Proficiat aan alle sporters!

Inschrijving Intrinsieke Test TTj - Selectieprocedure Beloftenstatuut

Maandag 25 maart 2024

Actief in de discipline Toestelturnen heren en ambitie om in aanmerking te komen voor een beloftenstatuut? Grijp nu je kans!

Breng Pasen naar jouw turnles - Het Paaskonijn Diploma

Zondag 24 maart 2024

"Die paasvakantie komt eraan en ik vind maar geen leuke training in Paas-thema!", klinkt het je bekend in de oren? Fear no more, we got you!

Topsporter Acro worden? Grijp nu je kans! - Selectietest 5/05

Vrijdag 22 maart 2024

Altijd al ambitie gehad om het topsporttraject Acro in te stappen? Grijp dan nu je kans tijdens de selectietest op 5/05!

Aanvraag wild cards voor VK en/of BK

Woensdag 20 maart 2024

Was jouw gymnast gekwetst tijdens de provinciale voorrondes, maar een topper in zijn/haar categorie? Dan kan je een wild card aanvragen om alsnog deel te nemen aan het Vlaams en/of Belgisch Kampioenschap. Hoe dit in z'n werk gaat en wie hiervoor in aanmerking kan komen, lees je hieronder. 

Q&A - Nina's Road to Paris is begonnen

Maandag 18 maart 2024

Amper 6 maand na haar schouderblessure weet Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs te pakken! Ook benieuwd hoe dit voor haar verlopen is en wat er verder nog op de planning staat?