Q&A met onze dokter op de World Gymnaestrada

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 12 jul 2019   ‐   Tweet

#wg2019

Er is geen winnaar want iedereen wint tijdens de Gymnaestrada

Meer dan 450 gymnasten in de Belgische delegatie, heel wat trainers en begeleiders maar ook een medische staf is aanwezig op de World Gymnaestrada. Zo neemt dokter Ingrid Deweert alle medische problemen van onze delegatie voor haar rekening.

Q: Ingrid, vertel eens, hoe ben jij in contact gekomen met de World Gymnaestrada?

De eerste Gymnaestrada die ik heb gedaan was deze in Lissabon. Ik wist helemaal niet dat zo een event bestond. Ik was toen net lid van de medische commissie van Gymfed en zij hadden me gevraagd of ik mee wou naar Lissabon om 1000 Belgen te begeleiden. Ik heb toen gezien wat voor een fantastisch event de Gymnaestrada is en wat je als club kan brengen. Met dit idee ben ik naar onze club gegaan en zo is onze demogroep ontstaan. Het is intussen mijn 5de editie.

Q: Welke editie springt er voor jou tot nu toe uit?

Elke editie heeft iets wat ons enorm bij blijft. In Lausanne zaten we bijvoorbeeld heel dicht bij het meer. Zo konden we elke avond of ochtend eens gaan zwemmen. Alle optredens zijn altijd heel aangenaam omdat je steeds voor een heel volle zaal mag optreden.

Q: Wat is het tofste dat je ooit al hebt meegemaakt tijdens de Gymnaestrada?

De gesprekken die je hebt met de mensen aan tafel die je eigenlijk helemaal niet kent. Na je oefening komen de mensen je spontaan feliciteren. Het feit dat je beoordeeld wordt met applaus en niet met punten zoals tijdens een wedstrijd is voor de gymnasten super. Er is geen winnaar want iedereen wint tijdens de Gymnaestrada. De openingsceremonie is elk jaar opnieuw heel indrukwekkend. De indruk en het gevoel dat je krijgt van iedereen te zien opstappen, dat geef je echt kippenvel.

Q: Wat is er voor jou typisch aan Dornbirn?

De enorme gastvrijheid is echt ongelofelijk. Ook de vele vrijwilligers zijn super enthousiast. Er zijn vrijwilligers van alle leeftijden. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine jongentjes die ’s middags de tafels komen afruimen. Iedereen maakt er iets tof van!

Q: Hoe verloopt je taak als dokter?

We proberen zoveel mogelijk te organiseren zodat we de mensen op vaste tijdstippen in de scholen zien. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik ben uiteraard wel georganiseerd dat ik zoveel mogelijk zaken mee heb zodat ik op het moment zelf de nodige zorgen kan toedienen. We proberen altijd te helpen op de plaats zelf zodat de groep samen kan blijven.

Q: Welke activiteiten doen jullie nog in groep?

Wij proberen met de Belgen samen ook altijd een activiteit te doen. Zo hebben we woensdag een Zumba-les gegeven op de school waar toch ook wat gymnasten van andere Belgische clubs naar toe gekomen zijn. We gaan ook altijd eens naar een ander stadje zodat de kinderen even kunnen ontspannen en een vakantiegevoel hebben. Het grootste deel van de dag ben je natuurlijk wel bezig met het organiseren van je optreden en het kijken naar demo’s van andere landen.

Q: Hoe is de sfeer in het Belgische team?

Het is echt een super editie. Iedereen zorgt voor elkaar. Zowel de gymnasten, trainers als de crew van de federatie is heel behulpzaam. Iedereen helpt elkaar, een unieke sfeer in het Belgische kamp!

Q: Hoe zou jij de Gymnaestrada in 3 woorden omschrijven?

Subliem, emoties en ervaring

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen