5 redenen waarom jurylid worden belangrijk is

Melanie Verstockt   ‐  Zaterdag 21 oktober 2023   ‐   Tweet

#wearegymZonder goed opgeleide juryleden kunnen wedstrijden simpelweg niet doorgaan. Het is van belang dat juryleden goed worden opgeleid om deze belangrijke taak te vervullen. Wij geven jullie alvast 5 redenen om jurylid te worden! 

Benieuwd waarom je zou moeten overwegen om jurylid te worden? Laten we eens kijken!

1. Je beleeft alles vanop de eerste rij

Ben je het beu om in het publiek achter iemand te zitten en daardoor niet alle oefeningen goed te kunnen zien? Wel, als jurylid heb je de beste plaats in de zaal. Je kan vanop de eerste rij alle oefeningen goed zien. 

2. Je zorgt ervoor dat de wedstrijden kunnen plaatsvinden 

Geen jury is geen wedstrijden. Door jurylid te worden help je de gymnastiekwereld om verder te groeien. 

3. Je helpt er jouw club mee

Wanneer je club wilt deelnemen aan wedstrijden moeten er ook juryleden afgevaardigd worden door de club. Als jij binnen je club een jurylid bent, kan je de club dus ondersteunen bij de deelname aan wedstrijden. 

4. Je vergroot je kennis als coach en biedt dus een grote meerwaarde voor je eigen sporters

Als jurylid ken je als de beste de wedstrijdregels en weet je als geen ander hoe je de beste oefeningen/choreografieën maakt voor je eigen sporters. 

5. Je krijgt nieuwe inzichten of leert combinaties kennen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt

Door andere oefeningen te zien, leer je heel wat bij om zelf oefeningen te maken voor je sporters. 

Gymfed heeft een gestructureerd opleidingssysteem om geïnteresseerden de kans te geven een goed jurylid te worden. In elke wedstrijddiscipline worden trainingen en bijscholingen georganiseerd. Voor recreatieve toernooien is er een toegankelijker en aangepast systeem voor jury-opleidingen. 

We doen een beroep op alle deelnemende clubs om gezamenlijk inspanningen te leveren bij het opleiden en beschikbaar houden van juryleden. Op deze manier kunnen onze atleten hun wedstrijden in optimale omstandigheden beoefenen, of het nu gaat om turnen, dansen of rope skipping. 

Ben je overtuigd en sta je te popelen om aan een juryopleiding te beginnen? Top! We helpen je graag op weg om er een succes van te maken. Ontdek hier hoe je best te werk gaat.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen