7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

  ‐  Vrijdag 20 oktober 2023   ‐   Tweet
Foto Christian Degroote

Productief de herfstvakantie door

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

1. Jouw persoonlijke Gymfed pagina?

Heb jij al een Gymfed profiel? Op 'Mijn Gymfed' kan je tal van documenten en filmpjes terugvinden die jouw helpen bij het opstellen van jouw trainingen. Daarnaast sturen we alle trainers ook geregeld nieuwsbrieven met alle belangrijke info. Een must dus om aan te maken! Maak hier je account aan!

2. Tijd voor een nieuwe opwarming

We zijn 2 maanden ver in het seizoen, tijd voor een nieuwe opwarming?
Op het videoplatform coach@home vind je tal van hapklare choreo's. Heb je geen toegang tot dit platform? Vraag dan na bij je club om hier een abonnement op te nemen! 

3. Snuister in onze GymBIEB

Na het Kaderweekend van vorig jaar werd onze Gymbieb alweer aangevuld met heel wat nuttige presentaties. Ben je dus op zoek naar technische uitleg over een bepaalde beweging, zoek je toffe ideetjes, inspiratie of andere zaken? Zoek dan zeker in onze GymBIEB - vergeet je niet in te loggen - naar de info die jou kan helpen!

4. Bereid je voor om nog beter met jouw sporters om te kunnen gaan

Doe jij soms al eens een check-in of check-out met je sporters? Ja? Super! Bekijk dan zeker hoe je dit systematisch kan verankeren in je training. Nee? Omdat je niet weet hoe je dit best kan doen? Of waarom je dit zou doen? Of hier de tijd niet voor neemt? Gebruik dan de herfstvakantie om meer te weten te komen over een check-in/check-out door alvast dit artikel te lezen. 

Wil je meer te weten komen over hoe je kan luisteren naar je sporters en rekening houden met wat er leeft bij hen? Benieuwd naar controle tools, tips en voorbeelden? Dan is de opleiding ‘Totale sporter centraal’ echt iets voor jou! Je kan deze aanvragen in je club of aansluiten bij een geplande organisatie.


BEN JIJ EEN TRAINER VAN RECREATIEVE SPORTERS?

5. Aan welke bewegingsvormen wil je nog extra aandacht besteden?

Wat hebben jouw sportes al geleerd afgelopen seizoen en wat zou je ze graag nog bijleren?
Bekijk het sporttechnische aanbod en plan de bewegingsvaardigheden in die nog eens extra aan bod zouden moeten komen.

Kidies - Bekijk de sportieve leerlijn in hoofdstuk 1 van de trainersmap - Welke oefeningen kwamen nog niet aan bod?
Gymstars
- Bekijk de sportieve leerlijn van Gymstars - Welke oefeningen kan je de komende periode aanleren aan jouw sporters?
Gymtopia
- Hangt jouw poster al op in de zaal? Check hier het overzicht van GymtopiaBEN JIJ EEN TRAINER VAN COMPETITIEVE SPORTERS?

6. Schrijf je wedstrijdsporters in voor het aankomende wedstrijdseizoen

Geef jij les aan competitiesporters? Dan is het deze week de moment om jouw gymnasten in te schrijven voor het aankomende wedstrijdseizoen of door te geven aan jullie clubverantwoordelijke. De deadline om wedstrijdsporters in te schrijven in het ledenbeheer is 15 november. Alle info vind je hier.

7. Wedstrijdprogramma vastleggen

Het wedstrijdseizoen nadert en jouw sporters beginnen zich voor te bereiden op hun wedstrijdseizoen. Bekijk voor elk van jouw sporters individueel hun programma en bespreek dit ook met hen.

Wedstrijdprogramma - Raadpleeg het wedstrijdprogramma van jouw sporters en bekijk welke oefeningen nog extra aandacht nodig hebben. Je kan dit vinden onder 'Mijn Gymfed' > 'Documenten'. Bovendien kan je op coach@home de video's van de ideaalbeelden raadplegen.

Ik wil mijn sporters optimaal voorbereiden - ontdek alle tips!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen