7 redenen waarom dansen goed is voor je kind

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 19 augustus 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

Waw, ik kan het!

Die eerste pirouette, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom dansen goed is voor je kind.

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

7 redenen waarom dansen goed is voor je kind

  1. Ze kunnen kiezen uit verschillende dansstijlen en niveaus
  2. Ze leren respectvol omgaan met mededansers en de choreograaf
  3. Ze maken nieuwe vrienden en leggen sociale contacten
  4. Ze worden coördinatief sterker en creëeren gevoel voor ritme
  5. Ze worden gestimuleerd om creatief te denken en vrij te bewegen
  6. Ze leren zich door middel van dans open te stellen en iets van zichzelf te laten zien
  7. En bovenal vinden ze het supertof

Dans en demo, show en spektakel verzekerd!

In de Gymfed-clubs is er een grote keuze aan verschillende dansstijlen. Stoere hiphop moves, elegante moderne dans of opzwepende jazz dance? In de discipline Dans kan iedereen van alle leeftijden een soort dans vinden die hij of zij graag doet.

Naast de discipline Dans kan je ook aan de slag in de discipline Demo. In een demonummer worden dans, gymnastiek en spektakel verwerkt tot één mooi geheel. Jongens en meisjes werken samen om op zo’n origineel mogelijke manier uit de hoek te komen. Een goed demonummer begint bij het uitkiezen van de muziek en het uitwerken van een choreografie met verschillende turnelementen. Ook de kledij, lichteffecten en decorstukken spelen een belangrijke rol in deze discipline. Al deze elementen werken sfeerverhogend en maken het nummer origineel.


Zoek een club in je buurt

Turnen, Dansen, Freerunning of Rope Skipping? In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring. 

Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen