7 redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 2 september 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

Waw, ik kan het!

Die eerste double dutch, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind.

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

7 redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind

  1. Ze verbeteren hun uithoudingsvermogen 
  2. Ze maken nieuwe vrienden en leggen sociale contacten
  3. Het is een sport waar je niet veel voor nodig hebt, een touw en veel geduld
  4. Ze kunnen hun touw overal meenemen en deze sport dan ook overal beoefenen
  5. Ze ontwikkelen balans, snelheid én kracht
  6. Het is een afwisselende en gevarieerde sport 
  7. Ze gebruiken hun spieren en tegelijkertijd trainen ze hun reflexen en concentratievermogen

Rope Skipping, tricks en combinaties met oneindig veel mogelijkheden!

Rope Skipping is een spectaculaire vorm van acrobatisch touwspringen waarvoor onder andere een grote hoeveelheid coördinatie, snelheid, uithouding, ritmegevoel en acrobatie vereist is! Er zijn verschillende onderdelen in Rope Skipping waarin telkens oneindig veel tricks en combinaties mogelijk zijn, uitdaging ten top!

Deze discipline is een erg complete sport met oneindig veel creatieve mogelijkheden. Je kan het zowel individueel als in groep beoefenen, recreatief en competitief. Daarnaast kan deze discipline gebruikt worden voor de basisvorming van iedere andere sport of discipline. Bovendien is het een leuke en intensieve cardio work-out, ideaal als opwarming of om de algemene fysieke conditie te trainen.


Zoek een club in je buurt

Turnen, Dansen, Freerunning of Rope Skipping? In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring.

Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen