Acrogymnast Bram Geusens zet punt achter topsportcarrière

  ‐  Donderdag 29 november 2018   ‐   Tweet

#weareacro

Bram Geusens in actie op het WK in Antwerpen 2018 - Foto Christian Degroote


Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas) zet na een blessure een punt achter zijn topsportcarrière. Bram was een vaste waarde binnen het topsportteam acro.

In 2017 vervoegde Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas) samen met Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze) en Jonas Anthoon (TK Werchter) het heren vier. Op het Belgisch kampioenschap in mei 2017 maakte deze formatie hun debuut in de Belgische competitie.

Enkele maanden later trokken de jongens richting Rzeszow (POL) om er deel te nemen aan het Europees kampioenschap. Tijdens de allroundfinale (combined oefening) grepen ze net naast een medaille. Met hun tempo- en balansoefening eindigden ze op de 6de en 5de plaats.

Maar het echte succes van de jongens kwam er in 2018. Op de eerste World Cup van het jaar, in Puurs (BEL), behaalden ze de zilveren medaille! En op de World Cup in Maia (POR) mochten ze zelfs plaatsnemen op het hoogste schavotje. Het ging hen voor de wind!


In April 2018 stond in Antwerpen het wereldkampioenschap in eigen land op de planning. Ook hier kwam Bram met zijn teamgenoten in actie. Tijdens een super spannende kwalificatie wisten ze een plek in die felbegeerde finale te bemachtigen. Met hun opzwepende Michael Jackson-oefening stond de Lotto Arena in vuur en vlam en eindigden ze op een knappe 5de plaats in de finale.


Door een blessure kon Bram de afgelopen maanden niet meer trainen en werd hij vervangen door Robin Casse (VGL Niel). Robin turnde op het WK in Antwerpen met partner Killian Goffaux (Sportac Deinze) hun laatste wedstrijd. Doordat Killian te groot werd als bovenpartner dienden zij een punt te zetten achter hun carrière samen. We bedanken Bram voor zijn geleverde prestaties en wensen Robin veel succes in deze nieuwe uitdaging!

De afgelopen twee jaar zette Bram zich in voor zijn carrière én zijn team. Bedankt Bram, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan zijn trainers en volledige omkadering voor het vertrouwen en de steun!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen