Acrogymnasten halen 3 gouden medailles op allroundfinale EK!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 3 okt 2015   ‐   Tweet

#echacro2015

Totaal aantal medailles na drie wedstrijddagen = 6!

De Belgische acroteams hebben op het Europees kampioenschap in Riesa 3 medailles gehaald tijdens de allroundcompetitie.

Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumarey (Wild Gym – Ambitious Pro Gymnastics - WIK Oostende) haalden vandaag met een puntentotaal van 84.710 punten de Europese allroundtitel in de acrobatische gymnastiek. Het trio, op de Europese Spelen in Baku ook al goed voor drie gouden medailles, eindigde voor het trio uit Rusland (Valeriia Belnika, Yulia Nikitina en Zhanna Parkhometc - 84.540 punten) en Wit-Rusland (Katsiaryna Barysevic, Karina Sandovich en Veranika Nabokina - 84.240 punten). Gisteren haalden ze ook al goud in hun balansfinale. Als ze morgen ook nog de tempofinale winnen herhalen ze hun succes van de Europese Spelen in Baku.

In de formatie mannenpaar verzamelde het duo Vincent Casse en Arne Van Gelder (Gymclub VGL Niel – Wild Gym) met hun drie oefeningen (balans, tempo en combined) een puntentotaal van 84.700 punten wat hen ook de Europese titel opleverde. Rusland (Igor Mishev en Nikolay Suprunov) moest tevreden zijn met 84.270 punten en het zilver. De derde plaats ging naar het duo van Wit-Rusland dat 82.300 punten behaalde.

Ook het nieuwe topsportduo Laurie Philpott en Natascha Van Es (Ambitious Pro Gymnastics) haalde met een 4de plaats een prima resultaat. Zij moesten de teams van Rusland, Wit-Rusland en Groot-Brittannië laten voorgaan maar nestelden zich bij hun eerste EK-deelname bij de top van het tornooi en maken hiermee een geslaagd internationaal debuut!


Bij de juniores pakte het duo Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn (Sportac Deinze) eveneens goud. Ze kregen 83.950 punten achter hun naam en eindigden zo voor Rusland (Elizaveta Safonova et Evelina Bavykina - 83.500 punten). Portugal (81.500) vervolledigde het podium met Beatriz Ferreira en Catarina Martins. Ook in de finale balans waren ze onklopbaar! Lore en Noémie, die hun opleiding genieten in gymclub Sportac Deinze, mogen 2 medailles achter hun naam schrijven! Morgen krijgen ze nog een medaillekans in de tempofinale.

Het trio juniores Bieke de Keyzer, Zara Maesele en Dante Van Laecke (Sportac Deinze), dat donderdag brons veroverde in de tempofinale, eindigde op de vijfde plaats met 81.820 punten. De titel was in hun allroundfinale voor Groot-Brittannië.

Morgen (zondag) komen er nog teams in actie in de individuele finale en kan het aantal medailles nog oplopen!
Proficiat aan het voltallige acroteam!
Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen