Acroymnasten gehuldigd door Minister Muyters

Inge Doens   ‐  Zaterdag 28 nov 2015   ‐   Tweet


Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, heeft vrijdagnamiddag in het Ellips-gebouw in Brussel de Vlaamse sporters gehuldigd die de afgelopen twee maanden een medaille behaalden op een Europees of een Wereldkampioenschap.

Ook onze acrogymnasten Kaat Dumarey, Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor, Vincent Casse en Arne Van Gelder en Laurie Philpott en Natascha Van Es waren naar de hoofdstad afgezakt. "Ik ben blij dat we hier vandaag zo’n uitgebreide delegatie mogen verwelkomen”, richtte Philippe Muyters zich tot de aanwezigen. “Ik apprecieer de inspanningen die deze sporters leveren, ook al is het vaak lastig in combinatie met werk of studies, en ik zou iedereen willen aansporen om zo voort te blijven doen”, vertelde Muyters, waarna hij de aanwezigen nog een prijs overhandigde.

Voor acrogymnasten Julie Van Gelder (Wild Gym) en Ineke Van Schoor (Ambitious Pro Gymnastics) was het waarschijnlijk ook de laatste keer dat ze als sportsters gehuldigd werden. Begin vorige maand kondigden ze vlak na het Europees kampioenschap in het Duitse Riesa hun afscheid aan. Met Kaat Dumarey (WIK Oostende) aan hun zijde haalden ze er goud in de allround- en balansfinale. In de tempofinale was het drietal goed voor zilver. Eerder dit jaar was het team goed voor drie keer goud op de eerste Europese Spelen in Bakoe (AZE). “We hebben een mooi jaar achter de rug en willen stoppen op een hoogtepunt. We doen al jaren aan topsport en willen ons nu meer concentreren op onze studies”, vertelden Van Gelder en Van Schoor. We zien het drietal wel nog terug op het Gymgala (12-13 december in Antwerpen). Kaat bereidt zich in een nieuwe combinatie al volop voor op het WK van volgend jaar in China.

Ook Arne Van Gelder (Wild Gym) en Vincent Casse (Gymclub VGL Niel), goed voor 3 medailles op het voorbije EK willen nog een succesvol WK aan hun palmares toevoegen.
Het nieuwe topsportduo Laurie Philpott en Natascha Van Es (Ambitious Pro Gymnastics) haalde op hun eerste EK 2 bronzen medailles en werden hiervoor door Minister Muyters gefeliciteerd.

Een mooie erkenning voor onze topsporters Acro!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen