Antwerpen gaststad voor WK Acro 2018!

Inge Doens   ‐  Dinsdag 8 dec 2015   ‐   Tweet

#wkacro2018De Gymnastiekfederatie Vlaanderen en de stad Antwerpen zijn er opnieuw in geslaagd een belangrijke internationale gymcompetitie naar België te halen. Na het WK Turnen in 2013 wordt Antwerpen gaststad voor het WK Acrogym 2018. Dit werd deze morgen beslist op de hoofdzetel van de Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) in Lausanne.

Acrogym is na het toestelturnen de meest populaire gymdiscipline in Vlaanderen en telt naast de duizenden recreanten zo'n 1500 competitiegymnasten (+/- 500 formaties). De discipline is een belangrijk onderdeel van de gecentraliseerde topsportwerking van de federatie te Gent. Er is een samenwerking opgezet met Cirque du Soleil om acrogymnasten op te leiden van topniveau, met eventueel de mogelijkheid tot een verdere loopbaan in dit befaamde gezelschap. De Vlaamse topsportgymnasten zorgen sinds jaren voor een rijke medailleoogst op EK's, WK's en World Games. Op de eerste European Games deze zomer haalde ons land nog drie gouden en drie zilveren medailles. Het trio Kaat Dumarey, Ineke Van Schoor en Julie Van Gelder liet Vlaanderen van hun sport houden na een succesvolle deelname aan Belgium's Got Talent. Ook op het jaarlijkse Gymgala in Antwerpen is de sport een absolute publiekstrekker. Het was dan ook een volgende logische stap om voor deze discipline een topevent naar Vlaanderen te halen.

Het WK Acro zal plaatsvinden begin april 2018 (Paasvakantie) en wordt gekoppeld aan een internationale jongerencompetitie, de 'World Age Group Competition', waaraan meer dan 750 jongeren uit alle hoeken van de wereld deelnemen. De organisatie van het WK Acro in Vlaanderen biedt dus ook de mogelijkheid om de eigen talentvolle jongeren te laten schitteren. Voor het WK worden 200 gymnasten uit een 30-tal landen verwacht.

Met de organisatie van het WK Acro willen de organisatoren een stimulans geven aan deze minder bekende sport. Naast de sportieve en promotionele uitstraling rekent de Stad Antwerpen ook op een economische return wat betreft overnachtingen en bestedingen van de deelnemers, entourage en de talrijke binnen- en buitenlandse gymfans. De Lotto Arena biedt met een capaciteit van 4500 zitplaatsen een ideale locatie voor de verschillende competities.

België organiseerde eerder al het WK Acro in 1988 (Antwerpen) en 1999 (Gent) en haalde het voor de editie van 2018 in de laatste ronde van Baku (Azerbeidzjan).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen