Belgische delegatie European Games 2019

  ‐  Woensdag 12 jun 2019   ‐   Tweet

#minsk2019

50 landen, 15 sporten en meer dan 4000 atleten trekken in juni naar Minsk (RUS) om er deel te nemen aan de Europese Spelen. Die European Games worden, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd.

De Belgische delegatie die van 21 juni tot 30 juni deelneemt aan de tweede editie van de Europese Spelen in Wit-Rusland werd op woensdag 12 juni aan de pers voorgesteld. 50 atleten uit 11 verschillende sporten, onder hen 6 gymnasten.

Acro

Het meisjes drie Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) trekt met grote ambities richting Minsk. Zij maakten dit seizoen hun debuut bij de Senioren en wisten op de World Cups in Porto en Puurs telkens het zilver in beslag te nemen. De meisjes trainen in het topsportcentrum in Gent onder leiding van Sergey Tretjakov en choreografe Irina Shadrina.

Programma

  • 22/06: Balans & Tempo
  • 23/06: Combined


Toestelturnen meisjes

Uitkijken wordt het ongetwijfeld naar de competitie in de discipline Toestelturnen meisjes. Voor ons land zijn het Europees- en wereldkampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Senna Deriks (Gymgroep A.S.) die in actie komen. Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) selecteerde zich eveneens voor dit event maar kampt met een lichte blessure aan de elleboog en zal zich focussen op het komende WK.

Programma

  • 27/06: Kwalificaties
  • 29/06: Allroundfinale
  • 30/06: Toestelfinales

Toestelturnen jongens

Binnen de discipline Toesteltunen jongens is het Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) die onze Belgische driekleur mag verdedigen. Door zijn prestatie op het afgelopen Europees kampioenschap (het behalen van een allroundfinale) wist Jimmy Verbaeys zich automatisch te selecteren voor deze European Games.

Programma

  • 27/06: Kwalificaties
  • 29/06: Allroundfinale
  • 30/06: Toestelfinales


In 2015 stond de eerste editie van de European Games op het programma in Baku. Toen waren het Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Kaat Dumarey die drie gouden medailles in de wacht wisten te slepen. Mixed pair Yana Vastavel & Solano Cassamajor pakten 3 maal zilver!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen