Belgische skippers worden Europees kampioen in Bratislava!

Phoebe De Potter   ‐  Donderdag 28 juli 2022   ‐   Tweet

#ec2022

Belgische delegatie mixed & mannen teams

Europees kampioenschap Rope Skipping

Het Europees kampioenschap Rope Skipping staat van 28 juli tot 30 juli op de planning in Bratislava, Slowakije. Op deze eerste dag van het EK gaven de 7 teams het beste van zichzelf tijdens de kwalificaties. De Belgen legden de lat meteen hoog en behaalde maar liefst 2 Europese titels en een totaal van 18 medailles. Daarbij behaalden ze ook nog eens tal van event finales!

Tijdens de team competitie springen de skippers 4 snelheidsproeven en 4 freestyles op muziek. Vandaag kwamen 7 Belgische teams in actie tijdens de team kwalificaties, 3 meisjesteams, 3 mixed teams en 1 jongensteam. De top 6 in elke categorie en per event selecteert zich voor de event finales op 30 juli. Daarnaast strijden de skippers vandaag ook voor de all-around Europese titel en de overall titels in Single Rope en Double Dutch.

Meisjes teams

Dat de 3 Belgische meisjes teams enorm aan elkaar gewaagd zijn, dat was duidelijk. Na een zenuwslopende wedstrijd wist België de bovenhand te grijpen, Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw) kroont zich tot Europees kampioen! ROM Meisjes A (ROM Skippers Mechelen) treedt in hun voetsporen en wordt Vice-Europees kampioen. Het brons ging naar Duitsland. Moving Senioren Meisjes (Moving Baasrode vzw) wist na een sterke wedstrijd de 4de plaats te bemachtigen.

1. Goud - Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw) - 17 rankingpunten
  2. Zilver - ROM Meisjes A (ROM Skippers Mechelen) - 20 rankingpunten
  3. Brons - Duitsland

Ook overall wist België medailles te pakken. In de overall Single Rope competitie ging het goud opnieuw naar Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw). ROM Meisjes A (ROM Skippers Mechelen) wist opnieuw het zilver te pakken. Moving Senioren Meisjes (Moving Baasrode vzw) werd knap 4de. In de overall Double Dutch competitie nam Duitsland het goud. Het zilver ging opnieuw naar ROM Meisjes A (ROM Skippers Mechelen) en Recrean Jilka (Recrean Skippers vzw) nam het brons! Moving Senioren Meisjes (Moving Baasrode vzw) pakte de 6de plaats.

De meisjes konden zich ook selecteren voor maar liefst 21 event finales.

Mixed en mannen teams

Ook de 3 Belgische mixed teams streden nek aan nek om de Europese titel en zetten sterke prestaties neer. Uiteindelijk was het Siluskip Jelle (XL Rope & Dance vzw) die het goud wist te grijpen en Europees kampioen is geworden, op de voet gevolgd door Recrean Jens (Recrean Skippers vzw). Het brons ging naar Skippies mixed Ben (Skippies).

1. Goud - Siluskip Jelle (XL Rope & Dance vzw)- 14 rankingpunten
  2. Zilver - Recrean Jens (Recrean Skippers vzw) - 17 rankingpunten
  3. Brons - Skippies mixed Ben (Skippies) - 17 rankingpunten

Team Recrean Kasper (Recrean Skippers vzw) nam als enige Belgische team deel aan de jongenscompetitie en ook zij vielen in de prijzen! Na een mooie wedstrijd wisten ze het zilver weg te kapen en kroonden ze zich tot Vice Europees kampioen.

2. Zilver - Recrean Kasper (Recrean Skippers vzw) - 21 rankingpunten

De jongens trokken deze lijn door in de overall competitie en wisten zowel in de overall Single Rope en overall Double Dutch competitie het zilver te plakken. Daarnaast wisten ook de mixed en mannen teams zich te selecteren voor maar liefst 32 event finales.

We zien alle teams terug in tijdens de event finales op 30 juli!