Brons voor België op Teamfinale Tumbling Europees kampioenschap

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 30 apr 2021   ‐   Tweet

#TraSochi2021

Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april zagen we de seniores Tumbling opnieuw in actie in de Teamfinale. Ze eindigden op een knappe derde plaats!

Het is geleden sinds 1993 dat er nog eens een meisjesteam Tumbling deelnam aan een Europees kampioenschap. Vandaag, 30 april, stelden Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (Turnclub De Zeester) en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) orde op zaken. Ze wisten zich op 29 april als derde te kwalificeren voor deze finale en namen het vandaag op tegen de teams uit Rusland, Frankrijk & Denemarken. Elk team mocht 4 sprongen brengen waarbij de 3 beste punten telden. De Belgen brachten elk één reeks. 

Evi Milh (Turnclub De Zeester), die zich ook individueel wist te kwalificeren voor de finale Tumbling, was als eerste Belgische tumbler aan zet. Een knappe reeks met moeilijkheid 5,2 en zonder grote fouten leverde het team 31,200 punten op. 

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) mocht vervolgens aantreden. Ook zij hield het hoofd koel en turnde een zeer knappe reeks met een moeilijkheid van 6,5 en een dubbele gehoekte salto als eindsalto. Haar reeks was goed voor 32,700 punten. Na deze twee reeksen stond het Belgische meisjesteam op een voorlopige eerste plaats! 

Als laatste was het de beurt aan Tachina Peeters (Gymplus). De leading lady van dit kampioenschap zette eveneens een knappe reeks neer met moeilijkheid 7,2 en vervoegt met 34,800 punten het groepstotaal. De Belgen eindigen met deze zeer knappe scores op de derde plaats en mogen de bronzen medaille in ontvangst nemen!

RANKING FINALE

  1. FRANKRIJK - 101,100
  2. RUSLAND - 100,600
  3. BELGIË - 98,700
  4. DENEMARKEN - 95,700
Dikke proficiat aan de meisjes & coaches!

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen