Cindy Vandenhole zet punt achter turncarrière

  ‐  Woensdag 28 juni 2017   ‐   Tweet

#wearettm

(Foto: Thomas Schreyer)


Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Cindy haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Als 1ste jaar junior maakt Cindy deel uit van het geselecteerde team dat in 2013 deelneemt aan de European Youth Olympic Games in Nederland. In de teamfinale worden de meisjes mooi 8ste. In haar 2de jaar als junior komt Cindy in actie tijdens haar eerste Europees kampioenschap. In Sofia plaatst ze zich samen met haar teamgenoten voor de teamfinale en eindigt België op een mooie 6de plaats.

In 2015 maakt Cindy haar debuut in de seniorencompetitie. Dat jaar staan er enkele verschillende competities en resultaten voor Cindy op het programma. Eind maart turnt ze zich naar een eerste plaats op het Belgisch kampioenschap en schrijft de Belgische titel achter haar naam. In juni dat jaar staan de eerste European Games op het programma. Samen met Gaelle Mys (OTV Nazareth) en Lisa Verscheuren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) trekt Cindy naar Baku om deel te nemen in de allroundcompetitie. In oktober 2015 staat het WK in Glasgow op het programma. Cindy komt er in actie aan 3 toestellen en zorgt samen met de andere Belgische turnsters voor een 11de plaats. Hierdoor mogen onze meisjes in 2016 deelnemen aan het Test Event in Rio. Een goede stap richting de Olympische Spelen!

In april 2016 reist Cindy samen met de andere gymnasten af naar RIO voor hun deelname aan het Test Event. Cindy komt niet in actie maar neemt haar rol als reservegymnast ten harte. Ze steunt het team maximaal en staat hen bij waar ze kan. Onze meisjes halen brons, voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen! Een maand later (mei 2016) staat Cindy opnieuw op de wedstrijdvloer tijdens het EK in Bern. Cindy haalt samen met het team een 9de plaats in de teamcompetitie.

In de zomer van 2016 staan alle ogen gericht op de prestaties van het Delhaize TOP-team tijdens de Olympische Spelen in RIO. Cindy houdt zich als reservegymnast opnieuw fit tot het laatste moment en steunt ook hier de geselecteerde meisjes in hun voorbereidingen en wedstrijd.

Jarenlang zette Cindy zich in voor haar individuele carrière en het Belgische meisjesteam. Bedankt Cindy, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen