Club in de kijker - Koninklijke Ieperse Turnkring

  ‐  Woensdag 12 oktober 2022   ‐   Tweet

#clubindekijker

Kon. Ieperse Turnkring viert 125 jaar turnen in Ieper!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Kon. Ieperse Turnkring!

Hoera, 125 jaar turnen in Ieper! De Kon. Ieperse Turnkring viert feest want de club bestaat dit jaar maar liefst 125 jaar. Op 25 november 2022 organiseert de club een groot feest in Cultuurcentrum Het Perron te Ieper. 

De Kon. Ieperse Turnkring biedt toestelturnen en tumbling aan voor zowel jongens als meisjes. Voor elk niveau en elke leeftijd hebben ze iets in petto! Een team van meer dan 70 trainers staat garant voor meer dan 70 uur turnplezier per week. Sinds 2019 vinden de trainingen plaats in een gloednieuwe gymhal.

Een rijke geschiedenis

De Kon. Ieperse Turnkring heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Van de oorlog tot het eeuwenfeest in 1997. De club overleefde het allemaal en is vandaag een veilige thuishaven voor zijn 446 leden. De Kon. Ieperse Turnkring organiseert jaarlijks eetfestijnen, turnshows en clubkampioenschappen. De jaarlijkse turnshow staat gepland op 13 mei 2023, het hoogtepunt van het turnseizoen! 

Een foto uit de oude doos. Onder impuls van oudleerlingen van de Sint-Michielsschool en ondermeer Valère Seys ziet de Iepers Sint-Michielsgilde, de latere Kon. Ieperse Turnvereniging, het levenslicht.

Gymtopia-programma als opportuniteit

De Kon. Ieperse Turnkring zet volop in op Gymtopia, het nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. Als een van de eerste clubs in Vlaanderen, stemt de Kon. Ieperse Turnkring haar organisatie af op het vernieuwde sporttechnisch programma van Gymfed.

Op zondag 13 februari 2022 organiseerde de club zelf voor de eerste keer een Gymtopia Happening. Een groot succes. In 2023 doen ze dat gewoon opnieuw! 

Oog voor kwaliteit

De Kon. Ieperse Turnkring heeft het Q4Gym-label in mei 2022 met succes verlengd. De club behaalde een score van maar liefst 90%. Q4Gym is een online kwaliteitsinstrument ontwikkeld door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen met de steun van Sport Vlaanderen om de werking van de jeugdclubs te ondersteunen en naar een hoger niveau te brengen. 

Daarnaast ondertekende de club de engagementsverklaring "Gymtastisch sporten, daar staan we voor". Zo draagt draagt de Kon. Ieperse Turnkring zijn steentje bij in het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat. Gymfed stelt samen met haar clubs alles in het werk om alle leden een Gymtastisch sportseizoen te bezorgen!

> Ben je nog op zoek naar een club in Ieper? Neem dan snel een kijkje op de website van de Kon. Ieperse Turnkring

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen