Club in de kijker - TK Olympia De Pinte

Eva Vynckier   ‐  Dinsdag 13 december 2022   ‐   Tweet

#clubindekijker

Foto Christian Degroote

Een hart voor Demo!

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In december zetten we TK Olympia De Pinte in de kijker! 

TK Olympia De Pinte vzw is een recreatieve turnclub die gymnastiek in de regio wil bevorderen. Zij richten zich op kleuters, jeugd en jongvolwassenen.

Een vleugje geschiedenis

In 1971 organiseerde de gemeentelijke basisschool van De Pinte naschoolse activiteiten op zowel sociaal-cultureel als sportief vlak. Financiering ervan gebeurde met de opbrengsten van de jaarlijkse tombola. Aangezien er nog geen turnzaal was, vonden de trainingen plaats in de parochiezaal en de oude refter van de vrije basisschool.

In 1978 werd een heuse turnclub opgericht. De locatie van de turnlessen verhuisde naar zaal Budapest, de naam van de turnclub was vlug gevonden: TK Budapest. Door een samenloop van omstandigheden kozen de voorzitter en de secretaris er in 1980 voor om een andere locatie te kiezen. De toenmalige burgemeester van De Pinte gaf toestemming voor het gebruik van de turnzaal van de gemeentelijke basisschool op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Er was een bestuur, een zaal en trainers en de bestaande club kreeg een nieuwe naam: TK Olympia De Pinte werd geboren! 

De jaren nadien is de club alleen maar gegroeid. Ondertussen biedt TK Olympia De Pinte verschillende disciplines aan: kleuterturnen, basisgym, toestelturnen, trampoline, tumbling, acro en demo. Laat die laatste discipline nu net diegene zijn die we graag eens extra in de kijker zetten! 

Een hart voor Demo

Demo is een combinatie van dans, gymnastiek en spektakel. Er worden meerdere disciplines in één demonummer verwerkt zoals acro, tumbling en ritmiek. TK Olympia De Pinte is al jaren actief in deze discipline en zorgt elk jaar opnieuw voor spektakel! 

Trainers Louise Martens en Robin Heyse, in de club ook wel mama en papa Demo genoemd, zetten zich al jaren in voor deze discipline binnen de club. We kregen van een aantal gymnasten de vraag om Louise en Robin in de bloemetjes te zetten voor al hun harde werk en dat doen we uiteraard met alle plezier. Bedankt om er elk jaar opnieuw een pareltje van te maken, Louise en Robin! 

TK Olympia De Pinte in actie op de Best Show Teams Finale in 2022. Ze namen ons mee in hun 'Lucid Dreams'.


Meer weten over het demoteam van TK Olympia De Pinte? We sommen graag een aantal weetjes op! 

Wist je dat...

  • het demoteam volledig selfmade is? Samen met een aantal gymnasten en ouders maken ze de demopakjes volledig zelf.
  • de jongste gymnast 6 jaar is en de oudste 29 jaar?
  • de sfeer en dynamiek binnen de groep centraal staan? 
  • het demoteam al 2 keer mocht deelnemen aan de Best Show Teams Finale, dé apotheose van het dans-, demo- en nu ook rope skipping democircuit?
  • de acrotrainers samen gestart zijn in een acro basisgroepje en zo allemaal zijn doorgestroomd tot trainer? Ze doen dit ondertussen al meer dan 10 jaar!
  • er in het demoteam 7 zussenduo’s zijn? TK Olympia De Pinte, één (h)echte familie! 
  • het demoteam deze zomer een kort demonummer gemaakt heeft voor één van de trainsters die trouwde? 
  • het demoteam een supertoffe Instagrampagina heeft? Neem hier een kijkje
Acrotrainster Eveline stapte deze zomer in het huwelijksbootje en het demoteam stond klaar met een leuke act!


We kijken ernaar uit om het demoteam van TK Olympia De Pinte komend seizoen aan het werk te zien! Benieuwd naar de opvolger van 'Lucid Dreams'? We houden jullie nog even in spanning. De eerste demowedstrijd gaat door op zaterdag 11 februari 2023 te Oostende. Meer info vind je hier

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen