Code ORANJE vanaf 14 oktober

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 12 oktober 2020   ‐   Tweet

#wearegym

Vanaf woensdag 14 oktober schakelen we in de sportsector over naar CODE ORANJE. Indoor sporten voor +12 jaar is vanaf dan enkel contactloos toegelaten.

Naar aanleiding van de stijging van de Coronacijfers schakelen we vanaf woensdag 14 oktober over naar CODE ORANJE in de sportsector. Sporten is nog steeds toegelaten, hetzij met striktere beperkingen bij de sporters +12 jaar.

De kleurencodes staan voor de ernst van de Coronasituatie in ons land op dat moment en dus ook voor welke maatregelen er op dat moment gelden. We roepen onze clubs en sporters massaal op om deze regels strikt te volgen.

CODE ORANJE - WAT WIJZIGT ER?

  • Indoor +12 jaar: alle sportactiviteiten waarbij ten alle tijden de afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden. Trainers dienen verplicht een mondmasker te dragen, helpen is toegelaten.
  • Indoor -12 jaar: geen aanpassing

WAT IS CONTACTLOOS SPORTEN?

Dit wil zeggen dat je als sporter altijd minimum 1,5 meter afstand moet kunnen houden met een medesporter. disciplines als acro, demo, rope skipping (double dutch) zijn dus niet mogelijk in hun normale vorm.

De geldende regels geven we voor onze clubs graag mee in volgende visual, eenvoudig om te verspreiden in de club. De Gymfed-activiteiten blijven, volgens de vooropgestelde protocollen, op de planning staan.Voor publiek worden richtlijnen van het Ministerieel Besluit gevolgd.

Communicatie-tip: communiceer je zaken via social-media omtrent de Coronasituatie? Markeer je content dan als "Update over Covid-19" voor een beter bereik.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!