Corona: sporten in provincie Antwerpen

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 30 juli 2020   ‐   Tweet

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Specifiek voor de provincie Antwerpen werden extra maatregelen genomen om de heropflakkering van het Coronavirus tegen te houden. We verwijzen voor specifieke vragen voor deze provincie naar de communicatie vanuit Gouverneur Cathy Berx.

Welke sporten mogen nog in de provincie?

Voorlopig is alleen contactloos sporten toegestaan. Bijvoorbeeld wel lopen, fietsen, wandelen, vissen, ... Maar karate, judo, voetbalwedstrijden, en soortgelijke sporten mogen niet, voor niemand ook niet voor kinderen. Sportactiviteiten waarbij de ‘fysieke afstand’ niet mogelijk is, vormen immers een groot risico op een COVID-19 besmetting.
Alle sporten in groepsverband zijn toegestaan voor kinderen onder de 18 jaar.
Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar. En ook dan gelden de afstands- en hygiënemaatregelen.

Definitie contactloos sporten: sporten of beweegvormen waar contacten vermeden worden. Bij de sportactiviteiten moet de fysieke afstand worden gewaarborgd (minstens 1,5 meter afstand houden). Dit betekent dat deelactiviteiten van een sport waar de veiligheidsafstand niet kan gegarandeerd worden niet toegestaan is.

Deze maatregelen zijn van toepassing de komende 4 weken.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen