Cultuuromslag blijft prioriteit in 2022

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 24 december 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Het afgelopen jaar was naast Corona de mentale en fysieke gezondheid van sporters een belangrijk debat in de sportwereld, zo ook binnen onze werking. “Het was allesbehalve een evident jaar. Ook in 2022 blijft de cultuuromslag binnen onze sport een prioriteit, een transformatie die intern en extern uitgedragen moet worden.” stelt Ilse Arys Algemeen manager Gymfed.

Op 16 april 2021 presenteerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie die de werking van de Vlaamse Gymnastiekfederatie evalueerde. De commissie formuleerde 13 aanbevelingen die moeten bijdragen aan een geïntegreerd beleid waarbij een gezond, ethisch en veilig (top)sportklimaat voorop staat.

Gymfed is volop bezig met de transformatie van haar sport waarbij de fysieke en mentale gezondheid van de sporters, zowel die van recreanten, competitiesporters als topsporters voorop staat. “We hebben ons naar al onze sporters toe geëngageerd dat deze cultuuromslag een prioriteit is. Om deze cultuurverandering verder waar te maken, moeten we als federatie onze leiderschapsrol durven opnemen en kritisch naar onze werking kijken.” verduidelijkt Ilse Arys.

Transformatie dient intern en extern uitgedragen te worden

Gymfed verwacht van al haar medewerkers dat zij zowel intern als extern de transformatie van de gymsport uitdragen. "We willen van onze sport een modelsport maken en onze medewerkers spelen hierin een uiterst belangrijke rol. Al onze medewerkers dienen zich te engageren voor deze cultuurverandering en onze visie op gezond en ethisch sporten intern en extern uit te dragen.” verduidelijkt Ilse Arys.

“We kijken nu uit naar een jaar met nieuwe sportieve hoogtepunten waarbij we al onze sporters op een kwaliteitsvolle én ethische manier klaarstomen voor hun persoonlijke doelen. We zijn klaar om in 2022 deze doelen te bereiken en er te staan als een sterk team.”, besluit Ilse Arys.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen