Daan Kenis, Jimmy Verbaeys en Jonathan Vrolix sluiten topsporthoofdstuk af

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 7 sep 2020   ‐   Tweet


Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel), Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) vormen reeds jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens. Na heel wat nationale en internationale prestaties sluiten de jongens hun hoofdstuk in het topsportcentrum af.

Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel)

Daan Kenis verdedige tijdens verschillende EK’s en WK’s samen met zijn teamgenoten de Belgische driekleur. In 2013 werd hij tijdens het EK in Moskou (Rusland) 14de in de allroundfinale. Een jaar later behaalde hij met zijn teamgenoten de 19de plaats in de teamcompetitie tijdens het WK in Nanning (China).

In 2016 kwam hij in actie tijdens het Test Event in Rio waar hij de hoogste Belgische score haalde aan grond, sprong en brug. Het team turnde een quasi foutloos parcours en werd 7de. In 2017 turnde hij zich naast de Belgische titel individueel naar de 16de plaats tijdens de allroundfinale op het EK in Cluj-Napoca (Roemenië). Afgelopen jaar, 2019, zorgde hij mee voor de 18de plaats in het teamklassement tijdens het WK in Stuttgart (Duitsland).


Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport)

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) verdedige ons land tijdens de Olympische Spelen in 2012 in Londen, hij werd 21ste in de allroundfinale.

Naast verschillende Belgische titels kwam hij gedurende zijn turncarrière in actie tijdens verschillende interlands, EK’s en WK’s. In 2012 maakte hij deel uit van het EK-team dat in Montpellier 14de werd. Twee jaar later, tijdens het EK in Sofia, eindigt hij allround op de 8ste plaats, het Belgische jongensteam klimt 3 plaats in het teamklassement en wordt 11de. In hetzelfde jaar, 2014, staat hij samen met zijn teamgenoten op het WK in Nanning, Jimmy komt opnieuw allround in actie en het Belgische team eindigt op een 19de plaats. Een jaar later, in 2015 is het Belgische jongensteam goed voor de 17de plaats tijdens het WK in Glasgow. Zowel in 2015 (Baku) als in 2019 (Minsk) kwam hij in actie tijdens de European Games, tijdens beide competities werd hij 16de in de allroundfinale.

Ook Jimmy Verbaeys maakte, zoals Daan Kenis, deel uit van het team dat in 2016 in actie kwam op het Test Event in Rio. Opnieuw een allroundcompetitie voor Jimmy met overheen de hele lijn knappe resultaten. Later dat jaar zien we hem nog in actie tijdens het EK in Bern, een 9de plaats voor het team en 7de plaats individueel. In 2019 haalt hij een 22 ste plaats tijdens de allroundfinale op het EK in Szczecin (Polen) en net zoals Daan Kenis zorgde hij het afgelopen jaar, 2019, mee voor de 18de plaats in het teamklassement tijdens het WK in Stuttgart (Duitsland).


Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen)

Ook Jonath Vrolix zegt de Gentse topsportschool vaarwel. Zowel tijdens het WK in 2015 (Glasgow) als de editie in 2018 (Doha) vervoegde hij het Belgische jongensteam. De Belgische jongens werden er respectievelijk 17de en 19de in het teamklassement. In Doha weet hij aan grond en sprong de hoogste score voor het Belgische team binnen te halen. In 2018 zien we hem eveneens in actie tijdens het EK in Glasgow, ook hier is grond zijn sterkste toestel. In 2019 schopt hij het tijdens de kwalificaties van de World Cup in Doha tot een 3de plaats aan de grond, tijdens de toestelfinale is hij goed voor een 6de plaats.

Jonathan trekt de deur van de turnhal niet achter zich dicht. Hij gaat aan de slag als trainer in de regioclub in Houthalen, veel succes Jonathan!

Jarenlang zetten deze jongens zich in voor hun individuele carrière en het Belgische jongensteam. Bedankt boys, we hebben genoten van jullie vele mooie turnjaren en hopen jullie nog eens op onze activiteiten te ontmoeten.

Dank ook aan het volledige trainersteam en omkadering, het medisch team, Sport Vlaanderen, het BOIC,... voor het vertrouwen en de steun!

We wensen Daan, Jimmy en Jonathan veel succes met hun verdere uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen