GOUD voor Noémie & Lore, BRONS voor Marte, Fien en Lotte op de WAGC!

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 25 maart 2016   ‐   Tweet

#wagcacrobelVan zondag 27 tot dinsdag 29 maart 2016 vonden de 'Acrobatic Gymnastics World Age Group Competition' 2016 plaats voor de juniores (12-18 en 13-19 jaar). Deze wedstrijd ging door in Putian, China. Er namen 9 teams (22 gymnasten) deel uit de clubs: Sportac Deinze, TK Alken, Wild Gym, TK Werchter, Gymclub VGL Niel en OTM Gent.

In dit artikel vinden jullie het verloop en de resultaten van op het WAGC.

Dinsdag 29 maart 2016 - Finales

Belgische teams vallen in de medailles!

Het 12-18 trio Marte Snoeck, Lotte Van Overbeke en Fien Haers (Sportac Deinze) brengt de eerste medaille binnen voor België. Met hun combined oefening behalen ze BRONS! Ook de andere 12-18 teams deden het goed in de finale! Een 6e plaats voor Ella Van Hoof en Karen Vanderdonkct (Wild Gym) en 4e plaats voor Timo De Backer en Aron Bex (Wild Gym - TK Alken). In de leeftijdscategorie 13-19 jaar zijn alle ogen gericht op het topsportduo Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze). Ze kunnen hun favorietenrol waarmaken en behalen GOUD in de categorie meisjespaar 13-19 jaar! Het 13-19 trio Zara Maesele, Lisa Notebaert en Dante Van Laecke (Sportac Deinze) eindigen in de finale op een 7de plaats. Topsport duo Killian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) eindigen in de finale op een 6de plaats.

Proficiat aan alle gymnasten en coaches!


Maandag 28 maart 2016 - Tweede kwalificatiedag WAGC

De tweede kwalificatiedag is achter de rug! Onze gymnasten hebben dat fantastisch gedaan. Killian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) zagen we in actie in de competitie herenpaar. Ze eindigen na hun tweede oefening 4de (gelijke punten 3de) met een totaalscore van 53,95 punten. In de competitie 13-19 bracht het topsportduo Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) opnieuw een fantastische oefening! Zij eindigen met hun tweede oefening eerste met een totaalscore van 55,35 punten. Dagmar Lammens en Hanne Vanden Berghe (Sportac Deinze) turnden een schitterende balans oefening, waarmee ze een gedeelde derde plaats behaalden. Clubteam Zara Maesele, Lisa Notebaert en Dante Van Laecke (Sportac Deinze) behaalden een totaalscore van 53,39 punten (12de). Topsporttrio Luka Struye, Laura Laureys en Gilson Esther toonden wat ze waard zijn, met hun tempo oefening. Zij haalden de hoogste score met hun tempo-oefening! Ze eindigen met een totaalscore van 53,34 punten op de 13de plaats.

Lore en Noémie, Kilian en Robin, Zara, Dante en Lisa zien we morgen terug in de finale!

Ook de 12-18 teams hebben het fantastisch gedaan! Hendrickx Kiara, Van der Sluys Sofie en Goossens Lounia (OTM Gent) behaalden een totaalscore van 53.950 en eindigden hiermee 9de. Snoeck Marte, Van Overbeke Lotte en Haers Fien (Sportac Deinze) werden derde na de kwalificaties met een totaalscore van 55,050. Bij de meisjesparen eindigen Van Hoof Ella en Vanderdonkct Karen (Wild Gym) op een vierde plaats met een totaalscore van 54,050. Clubgenoot De Backer Timo en Bex Aron (TK Alken) leggen beslag op de vijfde-vierde plaats in de competitie herenpaar met een totaalscore van 53.800.

Ook Marte, Fien, Lotte, Ella, Karen, Timo en Aron zien we terug in de finales morgen.


Zondag 27 maart 2016 - Eerste kwalificatiedag WAGC

De grote dag, de eerste kwalificatiedag voor onze teams. De gymnasten uit de categorie 12-18 jaar kwamen als eerste in actie. Bij de trio’s zijn het Hendrickx Kiara-Van der Sluys Sofie-Goossens Lounia (OTM Gent) en Snoeck Marte- Van Overbeke Lotte- Haers Fien (Sportac Deinze) die onze Belgische driekleur verdedigen. Beide teams turnden een sterke balansoefening en staan momenteel op een 8ste en 4de plaats. Bij de meisjesparen eindigen Van Hoof Ella en Vanderdonkct Karen (Wild Gym) momenteel op een 5de plaats met 26,950 punten. Clubgenoot De Backer Timo en Bex Aron (TK Alken) leggen voorlopig beslag op de 7de plaats in de competitie herenpaar.

In de competitie 13-19 liet het topsportduo Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) opnieuw een sterk staaltje acrogym zien. Met een totaalscore van 27,6 punten staan ze momenteel op de 1ste plaats. Dagmar Lammens en Hanne Vanden Berghe kregen 25,23 punten voor hun tempo-oefening en eindigen hiermee voorlopig op een 8ste plaats.

Killian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) zagen we in actie in de competitie herenpaar. Ze eindigen na 1 oefening 4de met 26,9 punten.

Bij de 13-19-jarige trio’s kwamen clubteam Maesele Zara- Notebaert Lisa- Van Laecke Dante en topsporttrio Struye Luka- Laureys Laura- Gilson Esther in actie met hun balansoefening. Team Zara kreeg 26,67 punten en Team Laura 25,74 punten. Momenteel legt België beslag op de 10de en 17de plaats.

Morgen turnen alle teams hun tweede oefening. Hierna weten we wie op dinsdag naar de finale gaat!


Vrijdag 25 maart 2016

Alle juniores zijn veilig en wel in het Depo Hotel aangekomen. Vandaag gaat de eerste podiumtraining van start.

Ook morgen hebben de gymnasten podiumtraining ter voorbereiding van de wedstrijd die start op zondag 27 maart. Zondag 27 en maandag 28 maart gaan de kwalificatiewedstrijden door. De gymnasten die gekwalificeerd zijn, turnen dinsdag de finale. In de finale zullen de gymnasten hun combined oefening uitvoeren.

We houden jullie op de hoogte...

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen