Tijdens de Week tegen Pesten stelt Vlaanderen pestgedrag centraal. Ook wij als federatie willen graag ons steentje bijdragen. We geven jou als trainer en clubbestuurder graag handvaten mee om pestgedrag in jouw groep/club aan te pakken. Concreet, eenvoudig en vooral toepasbaar in de praktijk.
Pestgedrag in je groep, het is je als trainer ongetwijfeld al overkomen. Maar hoe ga je hier nu best mee om? Praat je best met het slachtoffer of met de pesters? In deze webinar geeft beleidsmedewerker An De Cock van het Centrum voor Ethiek in de Sport uitleg bij 4 zeer accurate situaties die kunnen voorvallen in jouw groep. We raden alle trainers aan om deze webinar van harte te nemen en te bekijken.
www.allesoverpesten.be
Volgende 4 cases worden in de video besproken:
Word je zelf gepest? Heb je gezien dat iemand gepest word en weet je niet wat je kan doen? Heb je zelf iemand gepest en wil je ermee stoppen? Praat erover met iemand uit je omgeving die je vertrouwt. Of praat met iemand via één van deze hulplijnen.
Op 13 februari organiseert ICES een webinar 'Time-out testen Pesten'. Tijdens de vorming ‘Time Out tegen Pesten’ kom je te weten hoe je een pestvrije omgeving kan creëren en ga je op zoek naar een positief antwoord op pestgedrag. We bespreken twee mogelijke manieren om op pestgedrag te reageren: de confronterende en niet-confronterende aanpak (No Blame methode).
Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen