Dennis Goossens zet punt achter topsportcarrière

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 14 aug 2020   ‐   Tweet

#wearegym

Foto: Thomas Schreyer
Foto: Thomas Schreyer

Ringenspecialist Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) zet na 20 jaar turnen een punt achter zijn turncarrière. Dennis was een vaste waarde binnen het Belgische team Toestelturnen jongens en wist op individueel vlak de beste Belgische prestatie ooit neer te zetten, een 8ste plaats in de finale aan de ringen op de Olympische Spelen 2016 in Rio.

In het seizoen 2011-2012 maakte Dennis zijn intrede in de Topsportschool in Gent. Tijdens de Challenge Cup in Osjiek plaatst hij zich voor de finale aan de ringen en wordt er knap 6de. Tijdens het WK in eigen land, Antwerpen 2013, turnt hij zich naar een 12de plaats.

In 2015 selecteert Dennis zich voor het Europees kampioenschap in Montpellier waar hij een hoogstaande oefening aan de ringen neerzet, goed voor een 10de plaats. In 2016, het Olympisch jaar, zet Dennis alles op alles. Tijdens de Challenge Cup in Cottbus is hij goed voor brons aan de ringen. Hij maakt deel uit van het team dat op het Test Event in Rio 7 de werd en behaalt later nog een 5de plaats tijdens de Challenge Cup in Varna en een 7de plaats op het Europees kampioenschap in Bern. Tijdens het Nederlands kampioenschap zet hij zijn persoonlijk hoogste score neer aan de ringen, 15,800 punten. Hiermee selecteert hij zich voor de Olympische Spelen en vertegenwoordigt hij later dat jaar onze Belgische driekleur in Rio.

Tijdens de Olympische Spelen schrijft Dennis geschiedenis. Met een score van 15,366 punten mag hij de toestelfinale aan de ringen turnen. Een historisch moment voor België. Het was de eerste keer dat een Belgische gymnast zich voor een Olympische finale met de acht beste toestelspecialisten wist te plaatsen. De toen 22-jarige turner eindigde in zijn eerste mondiale finale op de 8ste plaats.


In 2017 en 2018 turnt Dennis zich nog naar de toestelfinales op de World Cups in Doha en tijdens het EK in Glasgow. Later in 2018 maakt hij deel uit van het Belgische jongensteam dat tijdens het WK in Doha de 19 de plaats in beslag neemt. Individueel mist Dennis net de toestelfinale aan de ringen op dit WK.

In Oktober start Dennis met zijn eerste job aan de Odisee Hogeschool waar hij zijn bacheloropleiding volgde. Dit in combinatie met het afwerken van zijn master Industrieel Ingenieur Elektromechanica.

Jarenlang zette Dennis zich in voor zijn individuele carrière en het Belgische jongensteam. Bedankt Dennis, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! We hopen jou nog eens op onze activiteiten te ontmoeten want voor het jongensturnen ben je het icoon voor vele jonge gymnasten.

Dank ook aan het volledige trainersteam en omkadering, het medisch team, Sport Vlaanderen, het BOIC, zijn partners Innerme en Origin'o, ... voor het vertrouwen en de steun!

Veel succes Dennis met je verdere uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen