EK Toestelturnen: 7de plaats voor Noah Kuavita in rekfinale

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 21 augustus 2022   ‐   Tweet

#munich2022

Zondag 21 augustus, op het Europees kampioenschap Toestelturnen jongens in München, Duitsland, staan de toestelfinales op het programma. De 8 beste gymnasten per toestel nemen het tegen elkaar op om de titel. Aan rek verdedigt Noah Kuavita (Silok Deurne) de Belgische driekleur.

Na de 12de plaats van Team BELGYM in de kwalificaties zijn de ogen in de Olympiahalle gericht op de toestelspecialisten. Tijdens de kwalificaties wisten de beste 8 gymnasten per toestel (max 2 per land) zich te selecteren voor deze finales. In de finale starten alle gymnasten opnieuw vanaf nul in de titelstrijd per toestel. Onder hen Noah Kuavita (Silok Deurne) in de finale aan rek.

  Noah Kuavita (Silok Deurne) wist zich tijdens de kwalificaties met een totaalscore van 14.066 punten als 4de te selecteren. In de finale start hij als tweede gymnast, hij start zijn oefening sterk. Zijn vluchtelementen verlopen prima, maar de doorsteek loopt niet perfect. Bij zijn afsprong, triple gehoekte salto, dient hij een grote pas te zetten. Met een totaalscore van 13,166 punten eindigt hij als 7de.

  1. Marios Georgiou (CYP) - 14,400 punten
  2. Robert Tvorogal (LTU) - 14,000 punten
  3. Joel Plata (ESP) - 14,000 punten


  Met deze wedstrijd sluiten we dit EK af in München. Proficiat aan onze gymnasten, trainers en de medische omkadering.

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen