EK TRA-DMT-TU: Seniores naar finale!

  ‐  Donderdag 12 apr 2018   ‐   Tweet

#wearetumbling#wearetrampoline

Op het Europees kampioenschap in Baku (AZE) werd vandaag het startschot gegeven van de eerste kwalificaties voor de juniores en seniores. Maar liefst 9 Belgen kwamen in actie.

Op de tumblingbaan sprong Tachina Peeters (Gymplus) met twee knappe reeksen overtuigend naar de finale. Een reeks met twee dubbele gestrekte salto's en een schroefreeks die eindigde met een full in full out gestrekt leverden haar 68.000 punten en een 4de plaats op.

Ook op de dubbele minitrampoline kwamen de seniores in actie. Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) scoorde erg goed op afwerking en gaat op die manier als 7de naast de finale. Bij Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) ging het even mis in de eerste doorgang, maar ze herpakt zich prima tijdens haar tweede doorgang en ook zij wiste een finaleticket in de wacht te slepen.

Wij zien onze seniores zondag in actie tijdens de finales. Daar start iedereen terug vanaf nul, dus alles ligt open...

Overdag kwamen tijdens de kwalificaties Trampoline Individueel de juniores Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) in actie.

De 4 meisjes vingen hun wedstrijd aan om 10u en sprongen allemaal hun 2 reeksen door. Hoewel niet altijd met de volle overtuiging behaalden ze toch een goed resultaat voor een eerste EK. Hanna De Smet werkte de mooiste reeksen af met een score van 88.215 punten. Amelie Nuytten behaalde 86.140 punten, gevolgd door Femke Van Heuverswyn met 85.995 en Augustus Davis met 85.300. Ook de jongens sprongen hun reeksen uit zonder fouten. Darwin sprong 91.345 punten bij elkaar en Günay behaalde een score van 89.040. Voor onze jonge trampolinegymnasten jammer genoeg geen halve finale.


Morgen gaan we verder met de kwalificaties. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 13/4 (Belgische tijd)

  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties Trampoline individueel - seniores (Loïc)
  • 10.00 - 15.50 uur: Kwalificaties DMT en Tumbling - juniores (Lore, Jelle, Anna, Hannelore, Louise, Jill en Noah)
  • 16.30 - 17.50 uur: Teamfinale Tumbling - juniores


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen