EK TU TRA DMT 2022 - Dag 2

  ‐  Donderdag 2 juni 2022   ‐   Tweet

#TrampolineRimini22

Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) in actie op het Groot BK - Foto Christian Degroote

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de tweede dag van het EK kwamen 12 gymnasten in actie en werd er 1 individuele finale en 1 teamfinale behaald!

Trampoline

In de discipline Trampoline traden vandaag 4 seniores jongens en 3 seniores meisjes aan. Onze seniores sprongen elk twee vrije reeksen waarvan de beste score telt voor de ranking. 

Belgisch kampioen Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) kreeg 54.040 punten voor zijn beste reeks. Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie) verzamelde 53.900 punten voor zijn beste reeks. Florian Vandenberghe (Go4Gym) verzamelde 53.510 punten en Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) 52.930 punten. Geen finales voor onze seniores jongens. We zien hen wel terug in de synchroon competitie op zaterdag 4 juni om 10.00 uur.

Bij de vrouwen wist Belgisch kampioene Merel Wirtgen (Lenig & Vlug Beveren-Leie) de reeks met de hoogste score te verzamelen, 48.760 punten. Jara Deneire (WIK Oostende) kreeg 47.850 punten en bij Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie) ging het helaas mis in beide reeksen (max 9.970 punten). Ook voor hen geen finale.

  Dubbele Minitrampoline

  Op de Dubbele Minitrampoline was het de beurt aan onze juniores vandaag. Lise Doorakkers (Turnkring Oostakker) verzamelde 42.600 punten, niet genoeg voor de finale maar Lise staat wel eerst reserve. Daarna was het de beurt aan onze jongens. 

  Brent Deklerck (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) kwam gisteren al in actie op de maxi trampoline en kon zich daar plaatsen voor de halve finale. En ook vandaag ging het goed! Met 52.400 punten weet hij ook op DMT zijn finaleplaats te bemachtigen! Witse Mols (CSA Kempen) behaalde 47.900 punten en staat als eerste reserve geklasseerd, Khassim Touré (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) behaalde 45.000 punten en Thimo Roox (K.T. Gems Diepenbeek) 44.000 punten. Hen zien we niet terug in de finale. 

  We zien onze juniores jongens terug in de teamfinale DMT op zaterdag 4 juni om 16.30 - 17.30 uur.

    Morgen, vrijdag 3 juni, staan de teamfinales Tumbling & Dubbele Minitrampoline voor de seniores het programma!

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen