EK TU TRA DMT 2022 - Brons & zilver in teamcompetitie Tumbling & DMT

  ‐  Vrijdag 3 juni 2022   ‐   Tweet

#TrampolineRimini22

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline 2022

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline staat van 1 juni tot 5 juni op de planning in Rimini, Italië. Op de derde dag van het EK kwamen 8 gymnasten in actie in de teamfinales Tumbling & Dubbele Minitrampoline. Beide teams behaalden een medaille!

Tumbling

Tachina Peeters (Gymplus), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub De Zeester) en Sofie Rubbrecht (Gymflex) wisten zich tijdens een ijzersterke kwalificatie op woensdag 1 juni als 3de land te plaatsen voor de teamfinale. 

Vandaag traden Tachina Peeters, Laura Vandevoorde en Evi Milh aan in de competitie. Het trio won op het vorige EK in 2021 in Sochi (RUS) nog brons. Elke gymnast mocht 1 reeks springen en per reeks werden er punten toegekend op basis van de score van de reeks ten opzichte van elkaar. 

België deed het goed en kreeg uiteindelijk 10 punten toegekend. Goed voor BRONS!

  1. FRA - 14 punten
  2. GBR - 12 punten 
  3. BEL - 10 punten 

Dubbele Minitrampoline

Ook de vier Dubbele Minitrampoline jongens wisten zich op woensdag 1 juni te plaatsen voor de teamfinale. Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen), Wannes Geens (Sterk & Lenig Drongen), Jesse Croonenberghs (Wild Gym) en Aaron Kusdemir (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) sprongen een sterke competitie en stootten als 4de land door naar de finale. Tijdens de teamfinale mocht België 3 gymnasten inzetten, dat werden Kobe Antheunis, Wannes Geens en Aaron Kusdemir. Elke gymnast mocht 1 doorgang springen en per doorgang werden er punten toegekend op basis van de score van de reeks ten opzichte van elkaar.

België deed het fantatisch en kreeg uiteindelijk 10 punten toegekend. Goed voor ZILVER!

  1. ESP - 13 punten
  2. BEL - 10 punten
  3. GBR - 10 punten
Dikke proficiat aan de gymnasten! We zien Tachina Peeters (Gymplus), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Kobe Antheunis (Sterk & Lenig Drongen) dit weekend nog een laatste keer in actie tijdens hun individuele finale! 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen