EK Turnen Sofia: Belgisch meisjesteam wordt 7de in Teamfinale! Bekijk de filmpjes!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 17 mei 2014   ‐   Tweet

Het Belgische meisjesteam met Laura Waem, Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Gaelle Mys (OTV Nazareth) is 7de geëindigd in de Teamfinale (8 beste landen) van het Europees kampioenschap Artistieke Gymnastiek in Sofia.

De Belgische meisjes starten de competitie met de vloeroefening en plaatsen zich na deze 1ste rotatie op de 6de plaats. Na de 2de rotatie komen ze in actie op de sprong, met drie mooie gelukte sprongen klimmen ze op naar de 5de plaats en laten Italië, Zwitserland en Spanje achter zich. Ondertussen is duidelijk dat de titelstrijd tussen Roemenië, Groot-Brittannië en Rusland zal gaan.

Ook in de derde rotatie turnen Lisa, Laura en Gaelle op hetzelfde elan verder. Aan de brug weten ze samen 41.365 punten te verzamelen. Het vierde toestel, balk, moet uitsluitsel geven. En, de beroemde uitspraak van de Roemeens topcoach Octavion Belu: "een wedstrijd wordt gewonnen of verloren op de balk" is helaas voor onze Belgische gymnasten van toepassing.

Lisa start goed maar gaat met een pirouette van het toestel, ze herpakt zich maar dit kost uiteraard punten. De druk op de schouders van Laura en Gaelle wordt hiermee groter. Laura weet haar oefening wel nog zonder val uit te voeren. Gaelle lukt dit niet, ze valt met een vrije overslag, weet prima af te werken maar kan niet verhinderen dat de teams van Spanje en Italië zich voor België plaatsen in de eindrangschikking. Zwiterland kunnen ze wel nog achter hen laten.

De ontgoocheling is groot, het behalen van een 5de plaats en het een plaatsje beter doen dan op het EK in Brussel (2012) zou mooi geweest zijn. Met een 7de plaats sluit ons seniorenteam niettemin een schitterend parcours af. O.l.v. headcoach Yves Kieffer is het pas de 2de keer dat België in een Teamfinale staat. Ook de junioren wisten zich met een 6de plaats vooraan in het klassement te plaatsen. Het ziet er goed uit voor de Belgische turnsport dat de ambitie heeft zich met een team te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.

Roemenië verlengt, na een spannende wedstrijd, zijn Europese titel, Groot-Brittannië won verrassend het zilver. Rusland haalde brons.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen