EK Turnen Sofia: Rune 9de en Axelle 24ste in allroundfinale junioren

Inge Doens   ‐  Vrijdag 16 mei 2014   ‐   Tweet

Vandaag (vrijdag 16 mei) turnden de juniorgymnasten Rune Hermans (Gym Haacht) en Axelle Klinckaert (GymMAX) de allroundfinale (24 beste turnsters van het tornooi) op het EK Artistieke Gymnastiek in Sofia. Rune eindigde op de 9de plaats, Axelle 24ste.Beide gymnasten starten hun wedstrijd prima. Rune met een mooie Yourtchenko volledige schroef aan de sprong en Axelle met een grondoefening waarmee ze haar score van 13.633 van de kwalificaties evenaart. In de tweede rotatie loopt het echter mis voor Axelle. Ze komt met de verkeerde voet voor op de springplank en kan haar sprong (overslag salto voorwaarts hoek met ½ draai) niet naar behoren uitvoeren. Een fout die haar onverbiddelijk een lage score van 9.833 punten oplevert en niet meer goedgemaakt kan worden. Axelle laat zich echter niet van de wijs brengen en kan toch nog de concentratie en motivatie vinden voor haar twee volgende toestellen (brug en balk) die ze met succes uitvoert. Rune zet ondertussen haar wedstrijd op hetzelfde elan verder. Ze doet het beter dan tijdens de kwalificaties. Haar eindscore is 53.765 punten, ze wint hiermee een paar plaatsjes in het klassement: tijdens de kwalificaties werd ze 13de en nu eindigt met haar 9de plaats mooi in de top van het klassement.

De overwinning ging naar Angelina Melnikova (RUS), zilver werd gewonnen door Laura Jurca (ROU) en Elissa Downie (GBR) pakte het brons.

Een korte reactie van Rune en Axelle:

Rune: "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd, het ging goed. Op de grond lukte voor het eerst een ‘bloklanding’ (red. zonder pasjes) met dubbele schroefsalto voorwaarts. Ik had gehoopt een paar plaatsjes te kunnen stijgen in de rangschikking, maar dat ik de top-10 haal, daar ben ik wel heel blij mee. Ik mocht telkens na de Britse Elissa Downie (die brons haalde) aan de slag, de jury deed er telkens lang over om haar punten te geven. Daar werd ik wel wat nerveus van, maar uiteindelijk had het geen invloed op mijn prestaties. Ik heb Axelle haar mislukte sprong niet gezien, hoorde het pas na de competitie. Jammer voor haar. Gelukkig heeft ze zich goed herpakt, we gaan haar zeker opbeuren".

Nina: "Wat er fout ging met mijn sprong? Ik kwam met de verkeerde voet uit voor de springplank, kon het niet meer rechtzetten en voerde mijn sprong niet uit. Dit had ik niet zien aankomen. Het is de eerste keer dat mij dit overkomt. Ik dacht: oké, is gebeurd, niet meer aan denken en verder turnen. Ik ben toch blij dat mij dit nog gelukt is. Ik ben zeker tevreden over mijn balkoefening waar ik 13.766 punten haalde. Zondag turn ik nog de toestelfinales balk en grond. Hopelijk kan ik nog iets goedmaken."

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen