WORLD CUP Acro - topsportformaties in top van het klassement na 2de wedstrijddag

Lynn Langeraert   ‐  Donderdag 11 feb 2016   ‐   Tweet

#FIACacro

Arne en Vincent aan de leiding!
Arne en Vincent aan de leiding!


Met de steun van


Logo_Sport_Vlaanderen_2017.jpg

De wereldtop acro in eigen land!

Naar jaarlijkse traditie organiseert Ambitious Pro Gymnastics de Flanders International Acro Cup, kortweg FIAC. Tijdens deze 16de editie wordt ook een FIG World Cup georganiseerd, waar we de absolute wereldtop aan het werk kunnen zien!

Topsportgymnasten Natascha Van Es, Laurie Philpott (Acro Pro Gymnastics), Arne Van Gelder en Vincent Casse (Wild Gym - VGL Niel) vertegenwoordigen ons land op de World Cup en ook Europese kampioenen, leeftijdsgroep 13-19 jaar, Lore Vanden Berghe & Noémie Lammertyn (Sportac Deinze) zijn van de partij! Dit alles vindt plaats van 11 tot 13 februari in Sporthal De Vrijhals te Breendonk, Puurs.

12 februari 2016 - 2de kwalificatiedag
Ook na de 2de wedstrijddag wisten Arne & Vincent de leiding te houden in de categorie gemengd paar. Het duo mocht vandaag de tempo-oefening turnen en scoorde 27.490 punten. Met een totaalscore van 56.290 punten staan ze meer dan 2 punten voor op de teams van Noord-Korea en Wit-Rusland. Het meisjespaar Laurie & Natascha turnden vandaag hun balansoefening. Met een score van 28.300 punten kunnen ze een plaatsje opklimmen in de algemene ranking. Voorlopig staan ze op een 4de plaats met 55.960 punten. Ook voor hen zijn de duo's uit Noord-Korea en Wit-Rusland de grootste concurrenten.

Later op de avond mochten de Europese juniorkampioenen Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) de turnvloer op. Met hun tempo-oefening scoorden ze 27.700 punten, voorlopig staan ze met een mooie score van 55.950 punten comfortabel aan de leiding. Het duo Dagmar Lammens en Hanne Vanden Berghe (Sportac Deinze) staat voorlopig mooi 2de. Morgen vindt de finale plaats en die belooft alvast spannend te worden!

Dat de acrosport leeft binnen de Gymfed-clubs zien we aan de mooie resultaten van de jeugdgymnasten op de FIAC.
In de verschillende leeftijdscategorieën plaatsen de clubgymnasten zich aan de leiding! Alvast een mooie voorbereiding voor de komende Vlaamse en Belgische kampioenschappen!

11 februari 2016 - 1ste kwalificatiedag
Alles samen zien we de komende dagen meer dan 620 gymnasten aan het werk op de World Cup en FIAC acrobatische gymnastiek. Ze zijn afkomstig van 16 verschillende landen uit maar liefst 4 continenten. De toplanden zijn: BEL, USA, GBR, RUS, BLR, POR, AZE.

Wat de World Cup betreft, was het absoluut uitkijken naar twee topsportformaties van eigen bodem! Herenpaar Arne & Vincent en meisjesduo Natascha & Laurie trapten met plezier hun nieuwe wedstrijdseizoen af in Puurs. "Het is best wel bijzonder met de WAGC en het WK in het vooruitzicht. De meeste familieleden en vrienden halen het niet tot in Putian (CHN), maar hebben bij deze een ideale gelegenheid om ons eens aan het werk te zien".

Met 28.800 ptn nemen Arne & Vincent de leiding in deze eerste kwalificatiedag! Benieuwd wat deze heren nog meer voor ons in petto hebben? Hou dan zeker de site in de gaten of kom zelf eens een kijkje nemen in de competitiehal! Thuisblijvers kunnen natuurlijk ook volgen via de livestream (zie link).

Ook het meisjespaar Laurie & Natascha zette een puike prestatie neer! Ze strandden op een voorlopige 4de plaats met 27.660 ptn, in een sterk deelnemersveld met toplanden als China, Wit-Rusland en Noord-Korea. Vervolgens was het de beurt aan de FIAC-deelnemers in de categorie junior+ en seniores. Topfavorieten Lore & Noémie verzamelden 28.250 ptn en mogen hiermee nog dromen van een overwinning in eigen land... Op naar dag twee!

De finales staan op zaterdag 13 februari 2016 op het programma.
Wij wensen alle gymnasten alvast heel veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen