Nina Derwael OLYMPISCH KAMPIOEN damesbrug

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 1 augustus 2021   ‐   Tweet

#gobelgym

Opnieuw Belgische geschiedenis voor Derwael

Zondag 1 augustus, na de teamfinale en allroundfinale in Tokyo waar Team BELGYM geschiedenis schreef is het tijd voor de toestelfinales. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) maakt haar favorietenrol waar en kroont zich tot OLYMPISCH KAMPIOEN aan de damesbrug!

Het Ariake Gymnastics Centre is de hal waar alles te gebeuren staat. Tijden de toestelfinales zien we de beste 8 gymnasten per toestel (max. 2 per land) in actie in de strijd om de Olympische titels. Onder hen de Truiense Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), die na 2 Europese en 2 wereldtitels zichzelf tot OLYMPISCH KAMPIOEN kroont.

Tijdens de kwalificaties, teamfinale en allroundfinale bewees ze reeds dat ze er klaar voor was. Maar ook de Amerikaanse Sunisa Lee, die Olympisch kampioen allround werd, is klaar voor de titelstrijd aan de damesbrug. Hun oefening is aan elkaar gewaagd, Sunisa Lee opent de finale. Haar oefening gaat niet zoals gepland, ze mist enkele tienden in moeilijkheid en uitvoering en scoort 14,500 punten. Nina Derwael, boegbeeld van team BELGYM, is niet in te kloppen. Met een totaalscore van 15,200 punten (6,7 moeilijkheid, 8,500 punten uitvoering) laat ze alle concurrenten achter zich. 

 1. Nina Derwael (BEL) - 15,200 punten
 2. Iliankova Anastasiia (ROC) - 14,833 punten
 3. Sunisa Lee (USA) - 14,500 punten

Programma

2-3.08.2021: Toestelfinales Toestelturnen meisjes

Maandag 2 en dinsdag 3 augustus staan de laatste wedstrijddagen binnen de discipline Toestelturnen op het programma. Geen Belgische gymnasten meer in actie, maar beslist spannende wedstrijden voor alle gymnastiekfans. 

 • 02.08: 10.00 - 12.15 uur Toestelfinales
  • Jongens: ringen en sprong
  • Meisjes: grond
 • 03.08: 10.00 - 12.15 uur: Toestelfinales
  • Jongens: herenbrug en rek
  • Meisjes: balk

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen