FIT-Challenge 2021- Goud & drie keer brons voor Team BELGYM

  ‐  Zondag 27 juni 2021   ‐   Tweet

#fitchallenge2021

Nina Derwael pakt goud aan de brug - FIT2021

Zes Belgische gymnasten kwamen in actie

Op 26 en 27 juni ging in de Gentse Topsporthal de Flanders International Team Challenge door. Op zondag 27 juni stonden de toestelfinales op het programma, zes Belgische gymnasten kwamen in actie en er werden in totaal vier medailles verzameld!

Vijf seniores Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Jutta Verkest (GymFlex), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) & Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) en een junior, Zsofi Verleden (Gym Izegem), konden zich op zaterdag 26 juni plaatsen voor de Toestelfinales. 

GOUD voor Nina Derwael

De competitie startte om 14.00 uur met sprong voor de seniores en brug voor de juniores. Er kwamen geen Belgische gymnasten in actie op deze toestellen. Om 14.45 uur was het tijd voor de brugoefeningen van Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) & Jutta Verkest (GymFlex). Nina kwam haar oefening goed door en haalde een totaalscore van 14,900 punten, goed voor GOUD! Teamgenoot Jutta Verkest kon zich als 7de gymnast kwalificeren voor deze finale maar deed vandaag nog een stuk beter! Met de Derwael in haar oefening veroverde ze knap 13,700 punten. Goed voor de 4de plaats. Europees kampioen allround 2021 Mélanie de Jesus dos Santos neemt genoegen met het zilver. Het brons gaat naar de Italiaanse Giorgia Villa.


Brons voor Fien Enghels 

Daarna zagen we Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) & Fien Enghels (Turnkring Geraardsbergen) in actie aan balk. Maellyse plaatste zich tijdens de kwalificaties met de hoogste score (13,900) voor deze finale. Tijdens de finale verliep het helaas niet zo vlot en gaat ze van de balk. Ze eindigt op de 7de plaats met 12,375 punten. Fien Enghels, die zich net na Maellyse, als tweede kon kwalificeren turnde een sterke oefening en hield wel stand op de balk. Ze verovert met 13,150 punten de bronzen medaille. Dikke proficiat Fien! Het goud is voor de Italiaanse Giorgia Villa. Het zilver gaat naar Carolann Heduit (FRA). 

Brons voor junior Zsofi Verleden

Aan grond mocht junior Zsofi Verleden (Gym Izegem) de Belgische trots verdedigen. De opzwepende oefening werd beloond met 12,450 punten en levert haar de bronzen medaille op! Zowel het goud als het zilver was hier voor Italië. 


Brons voor Jutta Verkest

In de laatste ronde kwamen seniores Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) & Jutta Verkest (GymFlex) in actie aan grond. Ook de tweede finale voor Jutta verliep goed vandaag. Ze knalde tijdens haar grondoefening en scoorde een knappe 13,050 punten, goed voor de bronzen medaille! Knap werk Jutta! Teamgenoot Margaux deed het ook goed en eindigt met 12,825 punten op de vijfde plaats. Het goud gaat naar de Spaanse Daniela Papa Roxana en het zilver is voor de Roemeense Maria Ceplinschi Sorina.


    Dikke proficiat aan alle gymnasten! Volg alle updates over de Road to Tokyo van Team BELGYM via de website.


    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen